Φώφη Γεννηματά: Ψεύτες και αναποτελεσματικοί στην κυβέρνηση

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντας τους «ψεύτες και αναποτελεσματικούς που θέλουν μόνο να κρατήσουν την καρέκλα τους» Προσθέτοντας: «Το ότι είναι ψεύτες έχει γίνει απόλυτα κατανοητό στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Όμως σήμερα όλοι επίσης κατανοούν, ότι είναι και αναποτελεσματικοί. Ότι δεν έχουν και σχέδιο. Δεν έχουν όραμα για τον τόπο. Κοιτάνε μόνο πώς θα κρατήσουν την καρέκλα τους».

Η κ. Γεννηματα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει δεχθεί μόνιμο κόφτη οριζόντια παντού, σε συντάξεις, σε επιδόματα αναπηρικά, σε μισθούς, στα τυφλά. «Έχουν υποθηκεύσει το μέλλον. Βάζουν νάρκες μπροστά και είναι τρομερά επικίνδυνο. Και κανένας μόνος του δεν μπορεί να σταματήσει αυτό τον κατήφορο», σημείωσε η ίδια.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμαπράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. «Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι τη θέση της για εθνική συνεννόηση ώστε η χώρα να βγει από τη κρίση. «Εδώ και δυο χρόνια δεν έχω κουραστεί και δεν θα σταματήσω να μιλάω, για την ανάγκη εθνικής γραμμής για τη χώρα, δηλαδή τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε; Ποιοι είναι οι στόχοι που πρέπει να πετύχουμε, ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε σε όλους τους τομείς για εθνική συνεννόηση που αυτό κατ' ανάγκη δεν σημαίνει και συμμετοχή σε μια κυβέρνηση. Αλλά να αποφασίσουμε όλοι μαζί, όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, τι πρέπει να γίνει επιτέλους σε αυτό τον τόπο. Ένα δικό μας σχέδιο, μια δική μας εθνική στρατηγική παραγωγικής ανασυγκρότησης», ανέφερε.

«Κάνω σκληρότατη κριτική στην κυβέρνηση. Σκληρότατη κριτική και βεβαίως από την άλλη μεριά στη ΝΔ. Δεν έχει αναλάβει σήμερα καμία δέσμευση για την επόμενη μέρα. Σφυρίζουν αδιάφορα.Έχω πει πάρα πολύ απλά σε όλους τους τόνους και το επαναλαμβάνω και σήμερα. Τα δυο πρώτα κόμματα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όποια και αν είναι τα δυο πρώτα κόμματα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του ελληνικού λαού, των υπογραφών που έχουν βάλει, των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει. Δεν μπορεί κανένας να μείνει απ' έξω και να πετάει πέτρες», τόνισε η κ. Γεννηματά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.