Φώτης Βασιλόπουλος: Είμαι ευτυχισμένος στον Ιωνικό, οι συνθήκες είναι ιδανικές (Photos)

Φώτης Βασιλόπουλος: Είμαι ευτυχισμένος στον Ιωνικό, οι συνθήκες είναι ιδανικές (Photos)

Αποτελεί ένα από τα κυριότερα «γρανάζια», μαζί με τους Καράμπουλα και Μαυροκεφαλίδη, στο «τρένο» του Ιωνικού Νίκαιας, που έχει τελικό προορισμό τα «σαλόνια» της Α1. Ο λόγος φυσικά για τον Φώτη Βασιλόπουλο ο οποίος έχει βαλθεί να καταρρίψει κάθε ίχνος λογικής, τρελαίνοντας τη στατιστική με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Στα 33 του χρόνια, συνεχίζει και προσφέρει μπασκετικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ έγινε και με τη βούλα ο πιο δημιουργικός παίκτης στην ιστορία της κατηγορίας με 22 ασίστ κόντρα στον Εθνικό.

Στο συγκεκριμένο ματς ο 33χρονος άσος θύμιζε περισσότερο… Στιβ Νας, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο double double με 22 πόντους και 22 τελικές πάσες, που αποτελεί ρεκόρ για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία στο μπάσκετ.

Στο μεταξύ, κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Κόβει, πασάρει, σκοράρει, δίνει και την ψυχή του στο παρκέ για τη νίκη και… ξεσηκώνει τον κόσμο στον «Πλάτωνα», την έδρα του Ιωνικού με αποτέλεσμα οι φανέλες με τον αριθμό «3» να γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστες.

Εννέα «στροφές» πριν το τέλος του πρωταθλήματος, λίγες στιγμές αφότου μίλησε στο Documento, ο 33χρονος άσος χάρισε μία ακόμα κορυφαία μπασκετική παράσταση με 33 πόντους (6/6 τρίποντα!), 14 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 29:58 λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Καβάλα που μεταφράζονται σε ranking… 48! Την ίδια ώρα, ο Ιωνικός πέτυχε την 8η «κατοστάρα» του στο πρωτάθλημα συντρίβοντας τους αντιπάλους με 129-68.

Τι είπε όμως για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, το ματς με τον Ηρακλή, τον κόσμο του Ιωνικού, το… δελτίο (αγωνιστικής ιδιότητας) που θέλει να βγάλει ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Τσάπας αλλά και το «πουλέν» της ομάδας, τον 16χρονο point guard, Γιώργο Χατζηκυριάκο; Πώς είναι σαν άνθρωπος και πόσο κοντά βρέθηκε να… σιχαθεί το μπάσκετ που λατρεύει;

Σε δύο εβδομάδες περίπου ο Ιωνικός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή στο ματς της χρονιάς που θα κρίνει εν πολλοίς τον πρωταθλητή της φετινής Α2. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Όλοι ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Εκεί θα παιχτεί όλο το πρωτάθλημα. Θα παιχτούν οι κόποι όλης της χρονιάς. Συγκεντρωνόμαστε για να κάνουμε καλή εμφάνιση και να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο σχεδόν μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ανάφερες τη λέξη «κόσμος». Τι είναι για εσένα ο κόσμος του Ιωνικού;

«Είμαι δύο χρόνια εδώ και με τον κόσμο έχουμε αναπτύξει ιδανική χημεία. Νομίζω όλοι οι παίχτες θέλουν να παίζουν σε μία ομάδα που έχει αυτόν τον κόσμο που θα τους ακολουθεί παντού. Εγώ είμαι και λίγο πιο εκδηλωτικός και αυτή η σχέση που έχει δημιουργηθεί φαίνεται αμέσως σε κάποιον ουδέτερο που έρχεται και παρακολουθεί ένα ματς».

Πόσες φανέλες σου έχουν ζητήσει οι φίλοι του Ιωνικού φέτος;

Αυτό είναι ένα θέμα, ναι (σ.σ. γέλια). Κάθε δύο βδομάδες παραγγέλνουμε φανέλες. Αλλά όταν βλέπεις τη χαρά στο πρόσωπο του ανθρώπου που στη ζητάει, χαίρεσαι και εσύ μαζί. του. Κάθε παιχνίδι είναι μία γιορτή στον Πλάτωνα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά μικρά – μικρά περιστατικά που, όταν θα περάσουν τα χρόνια, θα τα αναπολείς με ευχαρίστηση. Θα γεμίζει το πρόσωπό σου με ένα μεγάλο χαμόγελο.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Πιστεύεις πως μπορείς να ξεπεράσεις τις 22 ασίστ που πέτυχες στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό;

Δεν έχω σκεφτεί μέχρι εκεί. Στο μυαλό μου υπάρχει το ματς στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο και μετά ο Ηρακλής στον Πλάτωνα. Μετά… βλέποντας και κάνοντας.

Πώς βλέπεις την ερχόμενη σεζόν τον Ιωνικό και πώς τον Φώτη;

Αυτή η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια στην Ιωνικό και το «πάντρεμα» του Βαγγέλη Τσάπα με τα παιδιά της διοίκησης και όλων όσων «έτρεχαν» την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, έχει πετύχει απόλυτα. Υπάρχει άψογη συνεργασία. Αυτό φαίνεται από όλες τις δράσεις που κάνει η ομάδα και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η επόμενη χρονιά θα βρει τον Ιωνικό απόλυτα έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις στη νέα κατηγορία.

Όσον αφορά τον εαυτό μου, επειδή καταλαβαίνω ότι γι’αυτό ρωτάς (σ.σ. γέλια), θα δούμε. Προέχει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα φέτος με το καλό, η ομάδα να πετύχει τον στόχο της και βλέπουμε.

Με ποιον συμπαίκτη έχεις την καλύτερη χημεία; Με ποιον «δένεις» καλύτερα;

Η χημεία που είχαμε με όλα τα παιδιά την περσινή σεζόν ήταν πολύ καλή αλλά και οι καινούριοι που ήρθαν φέτος «έδεσαν» αμέσως. Οι παλιότεροι καταφέραμε και τους ενσωματώσαμε αμέσως στην παρέα. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να αποδώσει ένας αθλητής. Όλοι είμαστε πολύ κοντά τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Πώς είναι η σχέση σου με τον Βαγγέλη Τσάπα; Ποια λέξη θα τον χαρακτήριζε;

Η σχέση μου με τον Βαγγέλη Τσάπα ξεκινάει πριν τον Ιωνικό. Γνωριζόμαστε τρία χρόνια και έχουμε ζήσει πολύ μεγάλες χαρές. Έχει «δοκιμαστεί» η σχέση μας που χαρακτηρίζεται από την εμπιστοσύνη. Η λέξη που τον χαρακτηρίζει είναι ο «ψηλός»…

Ο πρόεδρος των Ιωνικού έχει πει ότι θα προσπαθήσει να βγάλει δελτίο για να αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει;

Πιστεύω πως ναι! Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές! (σ.σ. γέλια) Πιστεύω πως θα βγάλει.

Μετανιώνεις για κάτι που έκανες ή δεν έκανες;

Δε μετανιώνω για τίποτα. Όλες οι αποφάσεις που έχω πάρει, όσον αφορά το μπάσκετ, είναι απόλυτα συνειδητές. Δεν έχω να μετανιώσω για κάτι. Σε όλα τα ματς που παίζω, κόντρα σε όλες τις ομάδες, μεγάλες ή μικρές, δίνω το 100%. Έτσι, δε θυμάμαι να έχω πιάσει τον εαυτό μου να λέει «αυτό θα μπορούσα να το έχω κάνει καλύτερα». Ό,τι κάνω είναι με όλη μου τη θέληση για να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος.

Στο παρελθόν είχες πει ότι δε θες να αγωνιστείς στην Α1. Τι σε κράτησε μακριά από τη μεγάλη κατηγορία;

Το ένα κομμάτι είναι πως δεν περνούσα καλά σε αυτό που έκανα. Ήταν διαφορετικό τόσο το μπάσκετ όσο και οι άνθρωποι που συνεργαζόμουν. Σίγουρα είχα και άλλες υποχρεώσεις όπως οι σπουδές μου και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες. Έτσι άφησα το μπάσκετ λίγο πιο πίσω. Είχα την εντύπωση πως αν το συνεχίσω μπορεί να το σιχαθώ. Αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πιο πίσω και να μείνω σε κάτι που αγαπούσα από μικρός. Τώρα, φτάνω εδώ και είμαι ευτυχισμένος στον Ιωνικό. Λίγοι άνθρωποι που ασχολούνται με το μπάσκετ μπορούν να το ζήσουν αυτό.

Πώς είσαι σαν άνθρωπος;

Είμαι λίγο δύσκολος σαν άνθρωπος. Έχω τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία μου. Πολλές φορές στεναχωρώ τους ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ. Βέβαια, έχω χαλαρώσει γενικά σαν άνθρωπος. Όταν ωριμάζεις εντός γηπέδου σημαίνει πως πρώτα έχεις ωριμάσει και εκτός.

Περνάς πάρα πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι στον σύγχρονο αθλητισμό να περνάς χρόνο εκτός παρκέ, δομώντας το σώμα σου;

Μεγαλώνοντας μαθαίνεις τον εαυτό σου, το κορμί σου και τις ανάγκες που έχεις σαν αθλητής. Μεγαλώνοντας πρέπει να φροντίζεις περισσότερο τον οργανισμό σου, πράγμα που δεν έκανα ποτέ εγώ στο παρελθόν. Αυτό σε βοηθάει να αποφεύγεις τραυματισμούς και να είσαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Τα νέα παιδιά παίζουν μπάσκετ;

Η προσπάθεια που γίνεται στον Ιωνικό είναι σημαντική. Η άνοδος της ομάδας έως την πρώτη κατηγορία θα βοηθήσει ακόμα παραπάνω. Εμείς όταν ήμασταν μικροί, παίζαμε δέκα ώρες μπάσκετ την ημέρα συν την προπόνηση που κάναμε με την ομάδα μας. Αυτό πλέον έχει αλλάξει. Λίγο η φάση με το ίντερνετ, λίγο με τα γυμναστήρια έχει επηρεάσει στο να βλέπουμε «καθαρά» ταλέντα. Όμως, κάποιος αθλητής που είναι προσηλωμένος και έχει καθοδήγηση από τους σωστούς ανθρώπους, έχει περισσότερες ευκαιρίες γιατί είναι μικρότερος ο ανταγωνισμός απ’ ότι ήταν παλιότερα. Αφενός γιατί λιγότερα παιδιά ασχολούνται πραγματικά και αφετέρου τα συμβόλαια των ξένων παικτών καθιστούν τους ελπιδοφόρους νέους πιο «ελκυστικούς» στις ομάδες.

Τώρα που μιλάμε για ταλέντα, ποια η σχέση σου με τον Γιώργο Χατζηκυριάκο;

Τον Γιώργο τον αγαπώ πολύ. Είναι ένα παιδί που είναι γέννημα – θρέμμα της ομάδας. Έχει «γεννηθεί» μέσα σε αυτό το γήπεδο. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο ταλέντο. Αγαπά πολύ αυτό που κάνει και η οικογένειά του είναι πολύ υποστηρικτική. Πιστεύω ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. 

Αγαπημένη κίνηση στο παρκέ;

Να σουτάρω από μακριά. (σ.σ. εκείνη την ώρα περνάει ο Χατζηκυριάκος). Έβαλε και ένα ο Χατζηκυριάκος απ’ότι είδα (σ.σ. γέλια). Αλλά αυτός το έβαλε από πιο πίσω.

Δείτε επίσης: Μαθητής πέτυχε buzzer beater τρίποντο πίσω από το κέντρο του γηπέδου στο… σχολικό πρωτάθλημα (Video)

Μπύρα ή ουίσκι;

Ουίσκι

Μπάσκετ ή σεξ;

Συνδυασμός! Αν έχω να διαλέξω ένα από τα δύο θα διάλεγα… σεξ!

Πίτσα, σουβλάκια ή μπέργκερ;

Σουβλάκια εννοείται.

Σπίτι με φίλους ή έξω μέχρι το πρωί;

Έξω μέχρι το πρωί.

Κλαμπ ή μπουζούκια;

Μπουζούκια

Τρίποντο ή άλεϊ ουπ πάσα για να καρφώσει συμπαίκτης σου;

Άλεϊ ουπ, πάντα ομαδικά!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter