Πύρινη λαίλαπα στα Καλύβια Αττικής, κάηκαν σπίτια – Εντολή εκκένωσης και για την Ανάβυσσο – Συνεχής Ενημέρωση (Photos – Video)

Πύρινη λαίλαπα στα Καλύβια Αττικής, κάηκαν σπίτια – Εντολή εκκένωσης και για την Ανάβυσσο – Συνεχής Ενημέρωση (Photos – Video)

Υπεράνθρωπη μάχη με την πύρινη λαίλαπα δίνουν οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Καλύβια. Η ανεξέλεγκτη φωτιά έκαψε σπίτια ενώ δόθηκε εντολή για να εκκενωθούν οικισμοί αλλά και η Ανάβυσσος. Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη μία ακόμα μεγάλη φωτιά, στη Νέα Μάκρη.

Η ατμόσφαιρα στην Κερατέα είναι αποπνικτική, λόγω του καπνού, και οι ισχυροί άνεμοι κάνουν το έργο των πυροσβεστών εξαιρετικά δύσκολο ενώ το μέτωπο έχει φτάσει στην Ανάβυσσο όπου ήδη η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών.

Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, μιλώντας στο documentonews.gr, έχει ήδη φτάσει στην Ανάβυσσο ενώ, δυστυχώς με τη βοήθεια του ανέμου, ανεβαίνει πως το βουνό Σκόρδι Όλυμπος και κατευθύνεται προς Σαρωνίδα.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού είπε στο Open, πως η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια στην Κερατέα και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό γιατί ο καπνός είναι πυκνός. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά ενώ σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Μήνυμα από το 112

Στο μεταξύ, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του οικισμού Άγιος Παντελεήμονας ή Άρης Σαρωνίδας για προληπτικούς λόγους καλώντας τον κόσμο να κατευθυνθεί προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter