Φωτιά – κόλαση στη λακωνική Μάνη (εικόνες)

Φωτιά – κόλαση στη λακωνική Μάνη (εικόνες)

Εφιαλική νύχτα περνά η λακωνική Μάνη, καθώς η ανεξέλγκτη πυρκαγιά στην περιοχή απειλεί πέντε οικισμούς που εκκενώθηκαν με ενντολή της Πυροσβεστικής.

Ο οικισμός Νεοχώρι απειλείται και εκκενώνεται ενώ η μάχη που δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες είναι τιτάνια. Σκηνές που θυμίζουν την κόλαση του Δάντη με πύρινο τον ουρανό της Λακωνικής Μάνης και τα σύννεφα καπνού να διακρίνονται ακόμα και από το διάστημα.

Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται στη Μάνη και συντονίζει το έργο. Η φωτιά έχει δύο μέτωπα, το ένα προς το βουνό και το άλλο προς τον οικισμό Νεοχώρι, κοντά στο Σκουτάρι.

Τώρα ο φόβος όλος είναι στο τι θα γίνει όταν τα εναέρια μέσα αναγκαστούν σε καθήλωση λόγω σκότους ενώ η φωτιά δεν έχει τιθασευτεί. Το βράδυ ίσως να είναι ένα από τα δυσκολότερα που έχει ζήσει η περιοχή

Μήνυμα από το 112

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο μεταξύ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που καίει από το απόγεμα, η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα.

Νωρίτερα – για προληπτικούς λόγους- απομακρύνθηκαν, με ίδια μέσα, οι κάτοικοι πέντε οικισμών. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Πηγή: notospress.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter