Μεταμόρφωση: Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά σε εργοστάσιο – Δόθηκαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς Λαμία

Μεταμόρφωση: Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά σε εργοστάσιο – Δόθηκαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς Λαμία

Απετράπη ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η οποία συνεχίζει τη μάχη για την κατάσβεσή της. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το πρωί του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, το μεσημέρι του Σαββάτου, δόθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας πού είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο πλαστικών. Πλέον, η κυκλοφορία διεξάγεται από την Αττική Οδό και μετά γίνεται από τις δύο δεξιές λωρίδες. Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά, γι’ αυτό από το πρωί υπάρχει επικοινωνία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια, ενώ παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι δυνάμεις της πυροβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ με 14 οχήματα, 2 ελικόπτερα, υδροφόρες ΟΤΑ αλλά και εθελοντές.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες του λεκανοπεδίου το μεσημέρι του Σαββάτου, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η έκθεσή τους στον καπνό. Συγκεκριμένα, οι οδηγίες που δόθηκαν είναι οι εξής:

Αποφύγετε την έκθεση στον καπνό ή επικοινωνήστε με ιατρό αν χρειαστεί

Κλείστε ερμητικά πόρτες & παράθυρα

Παραμείνετε σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν

Αποφύγετε μετακινήσεις προς την περιοχή










Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter