Φωτιά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τη λίστα Πέτσα – Επιστρέφει τα χρήματα ο Μαρινάκης

Φωτιά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τη λίστα Πέτσα – Επιστρέφει τα χρήματα ο Μαρινάκης

Ακολουθώντας τη γραμμή του Documento που από την αρχή αμφισβήτησε τον τρόπο επιλογής των ΜΜΕ και τη διανομή των κονδυλίων της κρατικής διαφημιστικής καμπάνιας o ιδιοκτήτης της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» κάνει λόγο στην ανακοίνωση της εταιρείας για «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές στη διαμόρφωση της περίφημης λίστας». 

Επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και κατ’ επέκταση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εταιρεία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» των Νέων, του Βήματος και του in.gr σχετικά με την κατανομή και διάθεση των κονδυλίων της διαφημιστικής καμπάνιας για το «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε όρθιοι».

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στους ιστότοπους των Μέσων της εταιρείας αναφέρεται ότι «δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη λίστα Πέτσα είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στον Σκάι ότι «η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα, όταν ήμασταν βέβαιοι ότι τα ποσά πληρώθηκαν και έγινε ο έλεγχος ότι οι δημοσιεύσεις έγιναν.»

Και συμπλήρωσε: «Συγκρίνετε τι συνέβαινε στο παρελθόν, όταν από κρατικές ΔΕΚΟ δίνονταν διαφημίσεις για να στηρίζονται έντυπα. Κι εγώ το ξέρω, κι εσείς το ξέρετε και η οικογένεια μου το ξέρει πολύ καλά. Το μόνο που θα μπορούσα να εισπράξω ως κριτική είναι ότι δεν εξηγήσαμε ότι δεν το κάναμε εμείς. Δεν είναι μαγειρεμένα τα στοιχεία. Δεν δόθηκαν με πολιτική παρέμβαση.»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ»

«Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ»

Διαβάστε επίσης: Λίστα Πέτσα: Ριγμένα και τα Μέσα του Μαρινάκη σε σχέση με τον όμιλο Μαυρίδη

Λίστα Πέτσα: Τα ΜΜΕ που έλαβαν τα περισσότερα χρήματα

Δημοσιογραφικές ενώσεις προς Στ. Πέτσα: Με ποια κριτήρια δόθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter