Πυρκαγιά στη Δίρβη Φθιώτιδας – Η φωτιά πέρασε δίπλα από σπίτια (Photos & Video)

Πυρκαγιά στη Δίρβη Φθιώτιδας – Η φωτιά πέρασε δίπλα από σπίτια (Photos & Video)

Δίπλα από την πλατεία του χωριού, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι, πέρασαν οι φλόγες στο χωριό Δίβρη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές στα σπίτια παρά μόνο σε κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις και ένα κτίριο που ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο.

Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, μέχρι να αντιληφθούν ότι είχε ξεσπάσει φωτιά περίπου 3 χλμ. μακριά από το χωριό Δίβρη (που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Λαμία) οι φλόγες είχαν φτάσει δίπλα από τα σπίτια τους.

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της πυροσβεστικής, ενώ οι κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους χτύπησαν τις καμπάνες και σε λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους που έμειναν στο ανατολικό τμήμα του χωριού άρχισαν σιγά-σιγά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και μαζεύτηκαν στην πλατεία, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές με τους κατοίκους να προσπαθούν να φυλάξουν τις περιουσίες τους. Τρία σπίτια απειλήθηκαν, αλλά οι ένοικοι είχαν προλάβει να φύγουν.

Με την ύφεση των ισχυρών ανέμων οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και τα εναέρια μέσα, που συγχρόνως είχαν ενισχυθεί, κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για το χωριό και πλέον άρχισε περιφερειακά η μάχη για να περιορίσουν τα έξι ενεργά μέτωπα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στην περιοχή της Δίβρης οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Την επιχείρηση συνδράμουν 11 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνεμος στην περιοχή έχει πολλές διακυμάνσεις με συνέπεια οι πυροσβέστες να μην καταφέρνουν να ελέγξουν όλα τα μέτωπα. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται περιφερειακά από το χωριό και έχουν μια κίνηση προς ανατολάς μέσα σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Οι κάτοικοι, κυρίως οι ηλικιωμένοι, έχουν οδηγηθεί εκτός χωριού σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ νεότεροι προσπαθούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος όπως επίσης και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Φάνης Σπανός βρίσκονται εκεί και συντονίζουν την απομάκρυνση των κατοίκων, ενώ οι πυροσβέστες έχουν κάνει ζώνη γύρω από το χωριό.

Στις 15:00, μία νέα φωτιά ξεκίνησε 6 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, κοντά στο κυνοκομείο της πόλης και εξαπλώνετε λόγω των ισχυρών ανέμων.

_x000D_
_x000D_

Πυρκαγιά και στην ανατολική Μάνη

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κορογονιάνικα Ανατολικής Μάνης. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 Α/Φ PZL και 1 Ε/Π.

Φωτιά κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου στη Φυλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου, στη Φυλή Αττικής.

Στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά δεν υπάρχουν κατοικίες σε κοντινή απόσταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος εξάπλωσής της.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Δείτε επίσης: Φωτιά κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου στη Φυλή

Δύο φωτιές στα Τρίκαλα

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον νομό Τρικάλων.

Η πυρκαγιά στο πλατανόδασος του Διαλεκτού στον δήμο Τρικκαίων καίει, σύμφωνα με πληροφορίες, ξερά χόρτα, λεύκες, ιτιές και πλατάνια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες

Η φωτιά στην περιοχή του Πρίνους, που ανήκει στον δήμο Πύλης, αναπτύσσεται σε αποστραγγιστικό κανάλι. στην κατάσβεση συνδράμουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες.

Βίντεο: Lamianow.gr

Φωτογραφίες: Tvstar.grLamianow.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter