Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: «Δύσκολη» και η αποψινή νύχτα (Photos)

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: «Δύσκολη» και η αποψινή νύχτα (Photos)

Σύγχυση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ των δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη στην Κορινθία.

Ειδικότερα, περίπου στις 9 το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφόρησε από το ΑΠΕ ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάλεσε τους κατοίκους στο Σοφικό Κορινθίας να εκκενώσουν τον οικισμό. Παράλληλα, η πυροσβεστική ανέφερε ότι είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει τις αναζωπυρώσεις. 

Παρά το γεγονός πως υπήρξε η πληροφορία για εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, η Πυροσβεστική διαψεύδει. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε ότι δεν έχει ζητήσει την εκκένωση του Σοφικού και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

«Σε ύφεση η πυρκαγιά»

“Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή”, τονίζει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

“Είναι σημαντικό το γεγονός”, προσθέτει, “ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και “δύσκολη” πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό”.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ γιατί είναι “δύσκολη” η συγκεκριμένη πυρκαγιά:”Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ”.

Ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογραμμίζει:”Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς”.

Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε επίσης: Κόρινθος: Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές – Εκκενώνονται ο οικισμός Δράσσα και η κατασκήνωση στο Σοφικό




72 πυρκαγιές σε μία ημέρα

Σε 72 ανήλθαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00, χθες, Τετάρτη 22 Ιουλίου, έως την ίδια ώρα απόψε, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 805 πυροσβέστες με 318 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών πυροσβεστικών επιχειρήσεων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οσον αφορά την φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, παραμένουν, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συντρέχουν 10 ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη, που πρόκειται σε λίγο να αποσυρθούν. Τα εναέρια μέσα θα πραγματοποιήσουν και πάλι ρίψεις νερού, εφ΄ όσον χρειαστεί, με το πρώτο φως της νέας ημέρας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Μία σύλληψη για τη φωτιά στον Πύργο

Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα από ανακριτικούς υπάλληλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, στην τοπική κοινότητα Φιγαλείας του δήμου Ζαχάρως.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter