Μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό

Μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος Μαρτίνου Φθιώτιδας. Οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο της πυροσβεστικής που από τις 3 το μεσημέρι επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και στα δύο ρεύματα για προληπτικούς λόγους. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τα αυτοκίνητα καλούνται να ακολουθήσουν παρακαμπτήριες διαδρομές, ώστε να αποφύγουν τους πυκνούς καπνούς. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 115 χ/θ στο Κάστρο.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, ‘Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο που έχει αναπτυχθεί δεν απειλεί την κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 Α/Φ και 1 ΕΠ. Παράλληλα, συνδράμουν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς.

Με πληροφορίες από tvstar.gr, lamiareport.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter