Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες (Photos – Video)

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες (Photos – Video)

Μάχη με τις πύρινες «γλώσσες» δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε στο βουνό πάνω από την περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, κοντά σε κατοικίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Σημειώνεται, ότι το έργο τους δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών.

Η αστυνομία κάνει παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κάνουν ό,τι είναι εφικτό ενισχύθηκαν. Εκτός από τις φλόγες, έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν ισχυρό άνεμο.

Ο πρώην προπονητής της ομάδας Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης, που είναι κάτοικος της περιοχής, ανέβασε στο Facebook βίντεο από τη φωτιά που μαίνεται: 

https://www.facebook.com/giannis.aidiniotis/videos/2427783407338530/

Gepostet von Giannis Aidiniotis am Dienstag, 22. Oktober 2019

Δείτε ένα ακόμα βίντεο:

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/493297174597193/

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στο Πόρτο Ράφτη
Μεγάλη μάχη δίνουν για να μην καούν οικίες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5-6 Μποφορ.
Βίντεο:Γιώργος Σπανός. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Gepostet von Forecast Weather Greece am Dienstag, 22. Oktober 2019

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter