Φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας – Ένα 6χρονο παιδί νεκρό (Video)

Φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας – Ένα 6χρονο παιδί νεκρό (Video)

Ένα παιδί 6 χρονών μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά τη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 13:06 στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε σε μεταλλικό κοντέινερ και επεκτάθηκε γρήγορα σε δύο ξύλινα παραπήγματα που βρίσκονταν δίπλα.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα με 13 πυροσβέστες.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε. Στο σημείο πάντως παραμένουν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ θα διενεργηθεί προανάκριση για το περιστατικό. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες ή εγκαυματίες.

https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/1485960981565347/

Φωτιά στο ΚΥΤ

Μαίνεται η πυρκαγιά μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας – Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει ο συνωστισμός στην περιοχή. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ πριν λίγη ώρα.
https://www.stonisi.gr/post/7681/fwtia-sto-kyt-realtime

Gepostet von Στο Νησί am Montag, 16. März 2020

Μηταράκης: «Βαθιά οδύνη»

Μέσω Twitter, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τοποθετήθηκε για το τραγικό συμβάν στη Μόρια, αναφέροντας τα εξής:

«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα το τραγικό συμβάν της απώλειας του εξάχρονου παιδιού, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα, Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΚΚΕ

«Για ακόμα μια φορά στο κολαστήριο της Μόριας θρηνούμε τη ζωή ενός 6χρονου παιδιού, όσο η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά. Προκαλεί μάλιστα, λέγοντας ότι για τις άθλιες συνθήκες, που επικρατούν στα hot spots, φταίνε οι κινητοποιήσεις των νησιωτών, που δεν επέτρεψαν την κατασκευή των νέων κολαστηρίων φυλακών!

Για την αδιαλλαξία της προς το λαό των νησιών, θα έρθει η ώρα που η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει.

Τώρα όμως πρέπει να σταματήσει να εγκληματεί σε βάρος των χιλιάδων θυμάτων του πολέμου και της εξαθλίωσης, προχωρώντας εδώ και τώρα στον απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και τη χώρα για τις χώρες του προορισμού τους»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter