«Φωτιές» άναψε ρεπορτάζ που ισχυριζόταν ότι η UEFA θεωρεί οφσάιντ το γκολ του ΠΑΟΚ – Άμεση διάψευση από την UEFA

«Φωτιές» άναψε ρεπορτάζ που ισχυριζόταν ότι η UEFA θεωρεί οφσάιντ το γκολ του ΠΑΟΚ – Άμεση διάψευση από την UEFA

Σφοδρά παράπονα από την πλευρά του ΠΑΟΚ προκάλεσε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι της UEFA εξέτασαν ανεπίσημα το βίντεο του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και αποφάνθηκαν πως το επίμαχο γκολ του Βαρέλα –του οποίου η… ολιγόλεπτη ακύρωση προκάλεσε την «έκρηξη» του Σαββίδη και την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο με όπλο- ήταν οφσάιντ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, Μάνος Σταραμόπουλος, στον «αέρα» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, οι αξιωματούχοι της UEFA εξέτασαν το βίντεο με το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα και εκτιμούν πως σωστά δεν μέτρησε αρχικά, καθώς όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, οι αξιωματούχοι λένε πως υπάρχει οφσάιντ από τη στιγμή που ο Μαουρίτσιο επηρεάζει τη φάση.

Αντέδρασε ο ΠΑΟΚ

Αυτό το ρεπορτάζ προκάλεσε την οργισμένη απάντηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, που είχε ως αποτέλεσμα την καταγγελία του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού:

«Οι στημένες διαρροές μέσω του κρατικού ραδιοφώνου για δήθεν πληροφορίες από την ΟΥΕΦΑ για τη φάση του…οφσάιντ, όχι απλά δεν στέκουν, αλλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά μιας έτσι κι αλλιώς τεταμένης κατάστασης.

Ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει «φίλους» για εξυπηρετήσεις, αλλά ας μη γελοιοποιούμε μέσα και θεσμούς. Σιγά μην είπε η ΟΥΕΦΑ και αν δόθηκαν σωστά τα κόρνερ… Η πραγματικότητα από στημένες διαρροές δήθεν «αξιωματούχων» της ΟΥΕΦΑ, δε μπορεί να αλλοιωθεί και φυσικά κανείς δεν θα βρει πηγή να εκτεθεί με άποψη εναντίον πεντακάθαρου γκολ».

Η απάντηση της UEFA

Άμεση ήταν η αντίδραση από την UEFA, κάτι που αποδεικνύει πόσο στενά πλέον παρακολουθούνται τα πεπραγμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, με την οποία διαψεύδει ότι άνθρωποι της έχουν τσεκάρει το βίντεο και έχουν πάρει θέση υποστηρίζοντας ότι το γκολ ήταν οφσάιντ. 

 «Η UEFA δεν σχολιάζει ποτέ διαιτητικές αποφάσεις στις διοργανώσεις της και επομένως ουδέποτε θα σχολίαζε διαιτητικές αποφάσεις σε εγχώριες διοργανώσεις. Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι απολύτως αβάσιμη και λανθασμένη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Θα κινηθεί νομικά ο ΠΑΟΚ

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της UEFA, όπως αναφέρει το gazzetta.gr, κύκλοι του ΠΑΟΚ ανέφεραν σχετικά: «προφανώς τώρα και μετά τη διάψευση της UEFA ο κ. Σταραμόπουλος πρέπει να απαντήσει αν η ”πληροφορία” που μετέφερε σε κρατικό ραδιόφωνο ήταν επηρεασμένη από τις παρουσίες του στις κληρώσεις της UEFA με τον κ. Δημάτο».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να καταγγείλει τον δημοσιογράφο Μάνο Σταραμόπουλο και να κινηθεί νομικά εναντίον του. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter