Φωτίου: Δεν έχασε χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις περικοπές στα επιδόματα που ζήταγε το ΔΝΤ

Φωτίου: Δεν έχασε χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις περικοπές στα επιδόματα που ζήταγε το ΔΝΤ

«Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά την επίσκεψή της στον ΟΠΕΚΑ επαναλαμβάνοντας- τις γνωστές εξαγγελίες περί ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος και εφάπαξ χορήγησης επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη “εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων”», αναφέρει σε δήλωσή της η Θεανώ Φωτίου, πρώην αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσθέτει:

«Όμως ήδη ο ΟΠΕΚΑ χορηγεί με απόλυτη διαφάνεια ψηφιακά τα προνοιακά επιδόματα με κριτήρια απολύτως ορθολογικά με βάση τη σχετική νομοθεσία. Ο δήθεν «εξορθολογισμός των κριτηρίων» είναι κατά λέξη η ορολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα. Δυστυχώς δεν έχασε χρόνο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να προχωρήσει στην πολιτική περικοπών που είχε ζητήσει το ΔΝΤ και είχε επιτυχώς αποκρούσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το παιδί (επίδομα παιδιού, σχολικά γεύματα, βρεφονηπιακοί) αύξησαν το ποσό χρηματοδότησης από 822 εκατ. ευρώ σε 1,416 δις. Αυτές οι πολιτικές σήμερα απειλούνται και αυτές θα υπερασπιστούμε στη Βουλή με συμμέτοχη την κοινωνία.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter