Φωτίου: Δεν κάνουμε παροχολογία - Τα μέτρα ανακούφισης είναι κοστολογημένα

Στην εξασφάλιση σταθερών θέσεων εργασίας στοχεύει η κυβέρνηση, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1, το 2019 είναι χρονιά εκλογών. 

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, η κυρία Φωτίου σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει παροχολογία. «Εμείς δίνουμε συγκεκριμένες παροχές ελάφρυνσης των ανθρώπων οι οποίοι χτυπήθηκαν αλύπητα από την κρίση», εξήγησε η κυρία Φωτίου, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν υπόσχεται παροχές, αλλά τις ψηφίζει. 

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα μέτρα ελάφρυνσης του λαού είναι κοστολογημένα για το 2019. «Πρόκειται για το δημοσιονομικό χώρο που αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει, πέραν του πλεονάσματος» υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Φωτίου τόνισε ότι το περιβάλλον «που βρίσκουμε μπροστά μας στην εξωτερική πολιτική είναι ένα περιβάλλον που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες απαξίωσης της χώρας στήσαμε από την αρχή με πολλές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις σε όλο το γεωπολιτικό γίγνεσθαι, με στόχο πρώτον η χώρα να υπάρξει ξανά στο διεθνές περιβάλλον με αξιοπρέπεια και σεβασμό και δεύτερον να δημιουργήσουμε συνεργασίες».

«Ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στη Μόσχα κλείνει το κεφάλαιο των δυσχερών διπλωματικών γεγονότων και συνεχίζει ένα ελπιδοφόρο και θετικό κομμάτι συνεργασιών το οποίο είχαμε με τη Ρωσία, η οποία είναι μία στρατηγική επιλογή μας», σημείωσε εξάλλου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν το πολιτικό κόστος από τη συμφωνία των Πρεσπών θα είναι διαχειρίσιμο, ιδίως στο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας, μέχρι τις εκλογές, η κυρία Φωτίου απάντησε ότι ο λαός είναι κυρίαρχος και στο τέλος εκείνος αποφασίζει. «Βεβαιότητες δεν υπάρχουν ποτέ. Η κυβέρνηση ανέλαβε το πολιτικό κόστος, επ' ωφελεία της Ελλάδας» σχολίασε, μεταξύ άλλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.