Φωτίου για αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: «Κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

Φωτίου για αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: «Κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

«Κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά. Όχι άτολμο, ούτε παράτολμο. ένα βήμα που ανοίγει νέους ορίζοντες» είπε από το βήμα της Βουλής η Θεανώ Φωτίου, προαναγγέλοντας τη θεσμοθέτηση εντός του 2018 της εθνικής στρατηγικής αποϊδρυματοποίησης και του νόμου-πλαίσιο για τα ιδρύματα της χώρας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθάρισε ότι εντός μικρού χρονικού διαστήματος μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, οι διατάξεις του θα είναι πλήρως εφαρμοστέες, παραθέτοντας παράλληλα τις βασικές τροποποιήσεις που αυτό θα επιφέρει. Η κ. Φωτίου σημείωσε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ψηφιοποιήθούν οι φάκελοι παιδιών που βρίσκονται σε Πρωτοδικεία και Εφετεία. Ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης της αναδοχής παιδιών, η αν. υπουργός τον τοποθέτησε σε 8 έως 12 μήνες, ενώ για την υιοθεσία τόνισε πως «θα εκκρεμεί μόνο η δικάσιμος που ελπίζουμε να επισπεύδεται».

«Ο φόβος καταπολεμάται με την γνώση»

Κατά την κ. Φωτίου, το άρθρο που ανοίγει τον δρόμο για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια ανέδειξε την άγνοια για το τι είναι αναδοχή, την άγνοια επιστημονικών απόψεων για την συγκρότηση του φύλου αλλά και την άγνοια για το νομικό πολιτισμό της χώρας. Αναφορικά με την συγκρότηση του φύλου ενός παιδιού, παρέθεσε πως «είχαμε την άποψη 64 ειδικών ακαδημαϊκών που διαβεβαιώνουν -με παγκόσμιες έρευνες- ότι η συγκρότηση φύλου του παιδιού δεν εξαρτάται από το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών, όπως πολλοί νομίζουν». Και πρόσθεσε: «Κυρίως, όμως, ανέδειξε το φόβο για τον άλλον, για αυτόν που δεν ξέρουμε. Ο φόβος αυτός καταπολεμάται μόνο με την γνώση. Έτσι, σπάει το ρατσισμό, τις διακρίσεις και την ομοφοβία».

«Πιστεύω ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» προέβλεψε και συμπλήρωσε πως το κοινωνικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται κάθε κοινωνικό αποκλεισμό. «Στα κοινωνικά δικαιώματα πρέπει να είμαστε σώφρονες και τολμηροί. Προκάτοχοί μας σε αυτή την αίθουσα τόλμησαν με τη ψήφο τους: Την ψήφο στις γυναίκες, τον πολιτικό γάμο, τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, το σύμφωνο συμβίωσης και πρόσφατα την ταυτότητα του φύλου» είπε, καλώντας ταυτόχρονα τα μέλη του Κοινοβουλίου να κάνουν όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά.

Προανήγγειλε δε δύο ακόμα νομοθετικά βήματα στο ίδιο πλαίσιο και συγκεκριμένα τη θέσπιση εθνικής στρατηγικής αποϊδρυματοποίησης αλλά και την κατάθεση του νόμου-πλαίσιο για τα ιδρύματα της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter