Φωτίου για Δόμνα Μιχαηλίδου: Είτε αγνοεί το χαρτοφυλάκιό της είτε ψεύδεται!

Φωτίου για Δόμνα Μιχαηλίδου: Είτε αγνοεί το χαρτοφυλάκιό της είτε ψεύδεται!

Με ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, «διορθώνει» τις ανακρίβειες που είπε η υφυπουργός Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σημειώνει μάλιστα πως είτε δεν γνωρίζει το χαρτοφυλάκιό της είτε ψεύδεται!

Τι αναφέρει στη δήλωσή της η Θεανώ Φωτίου: 

Η Δ. Μιχαηλίδου στο δρόμο που χάραξε ο Γ. Βρούτσης: Τρώμε από τα έτοιμα και τα παρουσιάζουμε και σαν δικά μας.

Στην εκπομπή του κ. Αυτιά, στις 14/9 η κ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε είτε να αγνοεί είτε να ψεύδεται συνειδητά για θέματα του χαρτοφυλακίου της για τα οποία έχει λεπτομερώς ενημερωθεί, τόσο από την πρώην Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύη Θ. Φωτίου, όσο και εγγράφως από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, του φορέα παροχής των επιδομάτων.

  • 1ον. Για τα άτομα με αναπηρία:

Δήλωσε: «βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον ΟΠΕΚΑ για να δούμε τι θα κάνουμε για την τακτική χορήγηση, σε μηνιαία βάση, των αναπηρικών επιδομάτων». Το γνωρίζει, αλλά εκ νέου την πληροφορούμε ότι εδώ και 6 μήνες οι ανάπηροι πληρώνονται κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.

  • 2ον. Για τις μη αναστρέψιμες παθήσεις των ΑμεΑ:

Είπε ότι θα κάνει κάτι ώστε άτομα με μη αναστρέψιμες αναπηρίες να μη χρειάζεται να ξαναπερνάνε ΚΕΠΑ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε τον Ιανουάριο του 2018 έναν νέο πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων για τις οποίες δεν χρειάζεται επανεξέταση από ΚΕΠΑ, αυξάνοντάς τις από 45 που ήταν σε 140.

  • 3ον. Για το ακατάσχετο των προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας

Είπε ότι κοιτάζουν πώς τα αναπηρικά (προνοιακά) επιδόματα που δίνονται σε ΑμεΑ δεν θα κατάσχονται, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νομοθετήσει ότι τα επιδόματα που δίνονται από τον ΟΠΕΚΑ σε ΑμεΑ είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και μη προσμετρώμενα στο εισόδημα.

  • 4ον. Για το ΚΕΑ.

Είπε ότι θα φροντίσουν ώστε οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να μπαίνουν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας, όταν οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, εδώ και δυο χρόνια, απορροφούνται σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας μοριοδοτούμενοι ειδικά.

Αντί η κ. Μιχαηλίδου να εξαγγέλλει όσα ήδη έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ας μας πει αν θα αυξήσει το επίδομα του ΚΕΑ κατά 11%, όπως είχε προγραμματίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2020, ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού ή αν θα αυξήσει, όπως είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό των ανέργων δικαιούχων δικαιούχων του ΚΕΑ που υποχρεωτικά προωθούνται σε θέσεις εργασίας σε 20%.

  • 5ον. Για τις συντάξεις χηρείας

Όσο για τις συντάξεις χηρείας, που παρουσίασε ως επίτευγμα της τωρινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτές νομοθετήθηκαν τον Μάιο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς εφαρμόζουν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Γνωστός συνδικαλιστής γιατρός «ξεσκεπάζει» την άγνοια του Κικίλια: «Υπουργέ, μάθε τα βασικά και άσε τα επικοινωνιακά» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter