Φωτίου για γηροκομεία: Γνωστοποιούν τα κρούσματα όταν έχει νοσήσει η πλειοψηφία

Φωτίου για γηροκομεία: Γνωστοποιούν τα κρούσματα όταν έχει νοσήσει η πλειοψηφία

Κάθε μέρα παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα να ανακοινώνονται κρούσματα του κορoνοϊού σε κλειστές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αναπήρων, χρονίως πασχόντων και ψυχικά ασθενών. Γνωρίζουμε όλοι τον κίνδυνο ζωής και θανάτου σε αυτές τις περιπτώσεις», αναφέρει σε δήλωσή της η Θ. Φωτίου, αν. Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «εκατοντάδες άτομα νοσούν σ’ αυτές τις μονάδες. Αποκρύπτονται τα πρώτα κρούσματα και γνωστοποιούνται όταν πια έχει νοσήσει η πλειοψηφία των φιλοξενούμενων».

Στη δήλωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον περασμένο Μάρτιο για συνεχή διαγνωστικά τεστ σε όλους, για αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και αδιάλειπτο έλεγχο, για δωρεάν διάθεση μέσων ατομικής προστασίας και για ενίσχυση σε προσωπικό των δημόσιων δομών, αγνοήθηκαν προκλητικά.

Μέχρι τον Αύγουστο κανένα μέτρο δεν είχε ληφθεί. Από τον Αύγουστο η κα Μιχαηλίδου αρχίζει τις εξαγγελίες. Οι εξαγγελίες όμως δεν γίνονται πράξη, ενώ τα κρούσματα και οι θάνατοι πληθαίνουν.

Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 25/11, περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων προστασίας για ηλικιωμένους σε νομοσχέδιο, αφήνοντας όλες τις άλλες κατηγορίες ακάλυπτες. Και η εκτελεστική ΚΥΑ ακόμη δεν έχει βγει.

Φτάνουν πια οι επικοινωνιακοί χειρισμοί και τα ευχολόγια!

Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι με την κατάσταση όπως εξελίσσεται. Μόνη λύση, εδώ που έχουμε φθάσει, είναι να υλοποιηθούν συστηματικά οι προτάσεις μας του Μαρ-τίου και να λειτουργήσει συντονιστικό όργανο που θα ανακοινώνει καθημερινά σε πόσες μονάδες έγιναν έλεγχοι και ποια είναι τα ευρήματα.

Η κατάσταση κάθε μέρα χειροτερεύει. Υλοποιήστε αυτή την πρόταση, έστω και τώρα!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter