Φωτίου: «Η κ. Μιχαηλίδου εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Φωτίου: «Η κ. Μιχαηλίδου εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφορικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και τα προνοιακά ιδρύματα, η Θεανώ Φωτίου σχολιάζει πως η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκτενή ανακοίνωση της, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δήλωση της υφυπουργού Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου στο “OPEN TV” ότι «μία τετραμελής οικογένεια θα λαμβάνει 400 ευρώ με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θα δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, σημειώνει ότι «τόσα ακριβώς δίνει το ΚΕΑ σήμερα σε τετραμελή οικογένεια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ανακοινώσει την αύξηση του ΚΕΑ κατά 11% το 2020 κατ’ αναλογία της αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς και το ότι ο αριθμός των άνεργων δικαιούχων που θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας θα φτάσει στο 20% από το 10% που ισχύει τώρα. Αυτά είναι μέτρα που θα αυξήσουν και τους δικαιούχους και τις δαπάνες», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ανεπαρκή και ελλιπή» την ενημέρωση της κ. Μιχαηλίδου σχετικά και με τα δημόσια προνοιακά ιδρύματα της χώρας (Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας- ΚΚΠΠ) με αφορμή αναφορά της υφυπουργού, ότι θα προκηρύξει με διαδικασίες ΑΣΕΠ 341 θέσεις γιατί «η εποπτεία του υπουργείου ήταν εικονική, αφού σε πολλά ιδρύματα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων». Η κ. Φωτίου απάντησε μεταξύ άλλων ότι «καλύψαμε με επικουρικό προσωπικό τις ανάγκες, ενόψει μόνιμων προσλήψεων τις οποίες δρομολογήσαμε» και ότι «από τον Δεκέμβριο του 2018 με το Ν. 4578/2018 προκηρύξαμε 341 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ οι οποίες αυξήθηκαν σε 393 τον Μάιο του 2019 με το Ν. 4611/2019. Στους δύο νόμους προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter