Φωτίου: Ή κόβουμε επιδόματα ή δίνουμε, δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο

Φωτίου: Ή κόβουμε επιδόματα ή δίνουμε, δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο

«Αυτές τις μέρες στη Βουλή ακούμε δύο ψεύδη που δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο. Ότι δημιουργούμε κράτος επιδομάτων, όχι εργασίας, ανάπτυξης και επενδύσεων και επίσης ότι κόβουμε επιδόματα. Ένα από τα δύο ισχύει, ή κόβουμε ή δίνουμε επιδόματα» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τρομοκρατεί τον λαό με ψέματα, σημειώνοντας ότι «αύριο ψηφίζεται το τελευταίο νομοσχέδιο με μνημονιακές υποχρεώσεις, που έχει εξαιρετικά θετικές ρυθμίσεις». Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «το 2015 παραλάβαμε 790 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της πρόνοιας. Το ίδιο είχατε ακόμη και στα χρόνια της ευμάρειας της ανάπτυξης και του πλούτου. Το χαμηλότερο της Ευρώπης, διότι πιστεύετε ότι τα χρήματα που δίνονται για το κοινωνικό κράτος είναι χαμένα λεφτά για την ανάπτυξη. Εμείς υποστηρίζουμε το ακριβώς αντίθετο, όπως λένε και όλες οι επιστημονικές έρευνες» και πρόσθεσε ότι αυτά αυξήθηκαν στο 1, 830 δισ. ευρώ το 2018 και θα φτάσουν τα 3 δισ. το 2019.

Η αναπληρώτρια υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «μέσα σε τρία χρόνια φτιάξαμε ένα κράτος κοινωνικής προστασίας για όλους τους ‘Ελληνες όχι μόνο για τους ευάλωτους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter