Φωτίου: Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με ψευδείς υποσχέσεις (Video)

Φωτίου: Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με ψευδείς υποσχέσεις (Video)

Συνέντευξη της Θεανώς Φωτίου, αναπληρώτριας τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του OPEN

Συμμετέχοντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN, αναφέρθηκε στα εξής:

«Ευχές για ειρήνη, εργασία για όλους, αλληλεγγύη και ανθρωπιά σ’ αυτή τη γωνιά της Μεσογείου όπου συσσωρεύονται απειλητικές ιαχές πολέμου.

Το 2020 ξεκινά μέσα σε μια ανησυχητική διεθνή συγκυρία, ιδίως μετά τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου στο Ιράκ, αλλά και τις κινήσεις ενός ανήσυχου και επικίνδυνου γείτονα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα που δημιουργείται με τον τεράστιο αριθμό προσφύγων στα νησιά. Αν ήταν ντροπή οι 3.500 άνθρωποι στη Μόρια επί ΣΥΡΙΖΑ, τι είναι η σιωπή σήμερα για τους 19.000; Η κοινωνία μας πρέπει να ξαναβρεί την αλληλεγγύη της και την ανθρωπιά της.

Οι φοροελαφρύνσεις, για το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι από 0-20 € το μήνα, όταν οι ίδιοι θα επιβαρυνθούν κατά 45 € το μήνα από τις νέες ασφαλιστικές εισφορές. Οι μισθωτοί θα χάσουν την αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης που τους υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή, ακόμη και με την ανάπτυξη του 2,8%, δεν τους δίνει το 5,6% αύξηση, που σημαίνει 36 € το μήνα. Οι συνταξιούχοι βέβαια χάνουν οριστικά τη 13η σύνταξη. Χωρίς να υπολογίσουμε τις αυξήσεις της ΔΕΗ και το 30% των εξόδων υποχρεωτικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές, που συνεπάγεται επιβάρυνση 22%. Όσο για τις καλές νέες θέσεις εργασίας, αντίθετα είχαμε ρεκόρ δεκαοκταετίας στις απολύσεις τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2019.

Συγχρόνως έμειναν χωρίς κοινωνικό μέρισμα 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας και η αγορά στερήθηκε 600 εκ. €. Αυτό φάνηκε στη Βαρβάκειο αγορά που είχε 25% χαμηλότερη ζήτηση φέτος από πέρυσι.

Παράλληλα, κόβουν 400 εκατομμύρια από τα επιδόματα της μεσαίας τάξης: αναπηρικά, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου.

Τα «ταμείο» για τον ελληνικό λαό θα γίνει το καλοκαίρι και στο τέλος του χρόνου. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν θα δει ούτε ένα ευρώ κέρδος στην τσέπη από την πολιτική της κυβέρνησης. Και τότε θα καταλάβει ότι η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές με ψεύτικες υποσχέσεις».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter