Φωτίου: Ηθελημένη προσπάθεια κατά των πολιτικών της κυβέρνησης το δημοσίευμα για τα σχολικά γεύματα

Φωτίου: Ηθελημένη προσπάθεια κατά των πολιτικών της κυβέρνησης το δημοσίευμα για τα σχολικά γεύματα

«Δεν είναι παρεξήγηση, γίνονται όλα αυτά ηθελημένα για να πλήξουν τις πολιτικές της κυβέρνησης», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ρεπορτάζ που φιλοξενείται σε ιστοσελίδα εφημερίδας και αναφέρεται σε προσπάθεια οικειοποίησης -παρουσίασης ως κυβερνητικού- προγράμματος σίτισης σε σχολεία, το οποίο υλοποιεί το Ινστιτούτο «Prolepsis».

«Τα σχολικά γεύματα του υπουργείου δεν είναι σάντουιτς, γάλα, φρούτο, καμία σχέση δεν έχουν με αυτά», ανέφερε η κ.Φωτίου, εξηγώντας ότι κατά τη διάρκεια παρουσίας της σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ο τηλεοπτικός σταθμός επέλεξε και έδειξε πλάνα αρχείου από τη διανομή δεκατιανού άλλου προγράμματος.

«Δεν συγκρίνονται τα δύο προγράμματα. Τα σχολικά γεύματα, που είναι θεσμός του κράτους, έχουν ψηφιστεί και δίνονται με συγκεκριμένο πλάνο. Φέτος κάθε μέρα 153.000 παιδιά σε 1.056 δημόσια σχολεία δημόσια της χώρας έχουν καθημερινά στο θρανίο τους ένα ζεστό γεύμα μεσογειακής διατροφής. Αυτό είναι ο θεσμός του κράτους, που το 2020-21 θα αφορά 300.000 μαθητές, με στόχο μέχρι το 2021-22 να έχουν καλυφθεί και τα 550.000 παιδιά που είναι σε όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία», σημείωσε.

«Αυτό το πρόγραμμα», συνέχισε η αναπληρώτρια υπουργός, «είναι μεσημεριανό γεύμα, φαγητό, δεν σχετίζεται με άλλα προγράμματα που επιχειρούν να μπλέξουν σε αυτήν την ιστορία, μέσω των οποίων προσφέρεται ένα σάντουιτς, μήλο ή γάλα. Αυτά είναι δεκατιανά, εμείς προσφέρουμε γεύμα μαγειρεμένο, όπως θα το έτρωγε το παιδί στο σπίτι του».

«Γι’ αυτό το αγκαλιάζουν όλοι οι γονείς, γι’ αυτό έχουμε χιλιάδες αιτήματα από όλη την Ελλάδα για να εντάξουμε περισσότερα σχολεία, το οποίο και κάνουμε. Ήδη θεσμοθετήσαμε την ένταξη στα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, που κι εκεί έχει μεγάλη σημασία […] Είναι ένα πρόγραμμα που σχεδίασε το Διατροφικό Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας […] Μέσα στην επόμενη διετία θα φτάσουμε να καλύψουμε όλα τα παιδιά του δημοτικού στο δημόσιο σχολείο, ανεξαρτήτως εισοδήματος των γονιών τους», τόνισε η κ.Φωτίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter