Φωτίου – Μάλτα: Η Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα

Η Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα. Την προτροπή αυτή απηύθυνε η Θεανώ Φωτίου, κατά την παρουσία της στην άτυπη σύνοδο κορυφής των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Απριλίου στη Βαλέτα της Μάλτας.

Η κ. Φωτίου στην ομιλία της, επισήμανε ότι η χώρα «παραμένει σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο». 

Στο πλευρό της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τάχθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), κ. Luca Visentini, ο οποίος υπογράμμισε τη θεμελιώδη σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, της ανεργίας, της ενδοεργασιακής φτώχειας, αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν περιθώρια στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επισημαίνεται ότι στο επίκεντρο της Συνόδου βρίσκονται οι ανισότητες στην αγορά εργασίας στην ΕΕ, η ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού και η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την καταπολέμηση του φαινομένου των φτωχοποιημένων εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.