Φωτίου: «Να βγάλουμε τη βαλβίδα συμπίεσης της ελληνικής οικονομίας»

Φωτίου: «Να βγάλουμε τη βαλβίδα συμπίεσης της ελληνικής οικονομίας»

«Nα βγάλουμε τη βαλβίδα συμπίεσης της ελληνικής_x000D_
οικονομίας για να μπορέσει να δουλέψει η αναπτυξιακή ένταση που βλέπουμε αυτό_x000D_
τον καιρό τόσο στην οικονομία όσο και στις θέσεις εργασίας». 

Η τοποθέτηση αυτή προήλθε από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου η οποία αναφερόμενη στο θέμα του χρέους πρόσθεσε ότι ««πρέπει να μειωθεί μακροπρόθεσμα με σαφή μέτρα» και υπογράμμισε ότι η ρύθμιση του χρέους δίνει το σήμα στις διεθνείς αγορές ότι βγαίνουμε από την περίοδο αβεβαιότητας και μας βάζει στο QE -πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και την εκπομπή «Τρόϊκα», η κ. Φωτίου πρόσθεσε ειδικά για το σκέλος της διαπραγμάτευσης ότι «δεν έχουμε να βάλουμε τελεσίγραφα και την Πέμπτη πάμε για να λήξουμε το θέμα έστω και με παράταση».

Σε ερώτηση για την πρόταση Σόιμπλε, η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση. «Δεν δουλεύουμε στην πρόταση Σόιμπλε. Δουλεύουμε πάνω στη δική μας πρόταση που είναι πολύ καθαρή και πολλές χώρες ήταν μαζί μας. Αυτό έχει γραφτεί και στον διεθνή Τύπο και είναι γνωστό και σε όλη την Ευρώπη. Μόνο στην Ελλάδα δεν «περνάνε» αυτά. Υπάρχει μια αντιπολίτευση που είναι στη γραμμή Σόιμπλε και μια τεράστια μερίδα Τύπου και ΜΜΕ που επίσης είναι στην ίδια γραμμή. Πρέπει να αναρωτηθούμε για τη Δημοκρατία και για την ποιότητα της ενημέρωση στον τόπο μας».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων η κ. Φωτίου ανέφερε ότι «η άρση ή μη των μέτρων θα είναι ένα πολιτικό γεγονός που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από πάρα πολλές παραμέτρους. Δίνουμε μια μάχη στο Eurogroup και πρέπει να την κερδίσουμε», κατέληξε η κ. Φωτίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter