Φωτίου: Θα έχουμε εξελίξεις στις συντάξεις – Τα δεδομένα είναι διαφορετικά (Video)

Φωτίου: Θα έχουμε εξελίξεις στις συντάξεις – Τα δεδομένα είναι διαφορετικά (Video)

Για το στεγαστικό επίδομα αλλά και για τις συντάξεις μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου –μιλώντας στον ΑΝΤ1 – σε μια συζήτηση με αρκετή ένταση με τον Γιώργο Παπαδάκη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πει επισήμως τι θα γίνει με τις συντάξεις σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε μία επιταχυνόμενη και κρίσιμη κατάσταση, η οποία θα φέρει εξελίξεις».

«Περιμένετε», είπε συγκεκριμένα «αντί να επιχαίρεστε ότι θα κοπούν οι συντάξεις»

«Αντί να προβλέπεται ως Κασάνδρα σε κάθε μέτρο το πρόβλημα, αφήστε να το δείτε. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που έδειξε το ενδιαφέρον της στους πιο αδύναμους. Αντί να σπεύδετε να είστε προάγγελοι κακών ειδήσεων, να έχετε υπομονή», συμβούλεψε για τις συντάξεις.

«Έχει περάσει λανθασμένα στην κοινή γνώμη ότι σε όλους τους συνταξιούχους θα κοπούν οι συντάξεις, κάτι που δεν είναι αλήθεια» υποστήριξε η κ. Φωτίου προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα είναι διαφορετικά σήμερα και βρίσκονται σε εξέλιξη. Σας ζητάω να περιμένετε».

Όπως είπε: «Όπως δεν ζητήσατε συγγνώμη για τους ανάπηρους που λέτε ότι θα κοπούν τα επιδόματα δυστυχώς το ίδιο θα συμβεί και για τους συνταξιούχους». «Έχετε διαψευσθεί πολλές φορές, όπως για παράδειγμα με τα όσα λέγατε για τους ανάπηρους» σημείωσε η κ. Φωτίου, που όπως ενημέρωσε «η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος του ‘φακέλου αναπηρίας’, θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, καθώς και η αρχιτεκτονική του επιδόματος δανείου».

Το επίδομα στέγασης θα φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ και στην περίπτωση του ενοικιαστή θα δίνεται στον ίδιο, αφού έχει καταθέσει συμβολαιογραφική πράξη στην Εφορία. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter