Φωτίου: Ούτε κόφτης θα ενεργοποιηθεί, ούτε νέα μέτρα θα ληφθούν

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης, η κυβέρνηση είναι εναντίον των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

«O κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί, ούτε νέα μέτρα θα ληφθούν» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κυρία Φωτίου απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, σε διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών, τόνισε ότι «ο λαός εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» και υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Είμαστε δύο χρόνια στην κυβέρνηση, παρά τις προβλέψεις και τις Κασσάνδρες ότι θα πέσουμε σε τρεις μήνες, και χωρίς να έχουμε μαζί μας ούτε τα συνδικάτα, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν δίνουμε τις μάχες για να επιτρέψουμε στο παλαιό κατεστημένο να επιστρέψει, επειδή άλλαξε προβιά».

Υποστήριξε πως έχει μειωθεί η ανεργία από 27% σε 22%, διευκρινίζοντας ότι, παρά τη μείωση, δεν πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση είναι εναντίον των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπογραμμίζοντας πως η υπουργός Εργασίας δίνει τη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες εξασφαλίζουν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Η κ. Φωτίου είπε πως το πλαίσιο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης περιλαμβάνει το επιδοματικό, τις υπηρεσίες και την προσπάθεια, το 10% των ανέργων δικαιούχων του να βρουν δουλειά μέσα σε ένα έτος.

Επίσης, σημείωσε πως τα σχολικά γεύματα επεκτείνονται σε 72.000, μετά το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στο Πέραμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.