Φωτογραφίες από την επίσκεψη Καρόλου και Καμίλα στην Κνωσό – Το tweet των ανακτόρων στα ελληνικά (Photos + Video)

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Καρόλου και Καμίλα στην Κνωσό – Το tweet των ανακτόρων στα ελληνικά (Photos + Video)

Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες περίμεναν να τους δουν και να αποσπάσουν μια χειραψία! Ευδιάθετοι πάντως, “έσπασαν” το πρωτόκολλο και χαιρέτησαν κόσμο δια χειραψίας.

Εκεί τον υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Βλαζάκη και άλλοι φορείς. Μετά από μία ολιγόλεπτη συζήτηση ξεκίνησε η ξενάγηση του πριγκιπικού ζεύγους διάρκειας 50 λεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στέλνοντας με την παρουσία τους ισχυρό στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις..

Κατόπιν σχετικής επιθυμίας του πρίγκιπα Καρόλου το ανάκτορο της Κνωσού δεν έκλεισε για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ωστόσο ως μέτρο ασφαλείας που έχει ληφθεί, το πριγκιπικό ζεύγος θα ακολουθήσει άλλη διαδρομή ξενάγησης στο ανάκτορο με τους αστυνομικούς να δημιουργούν “θύλακες” μεταξύ των επισκεπτών και του πριγκιπικού ζεύγους.

Ο Κάρολος, κατόπιν, έφθασε στη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή. Θα επισκεφθεί το Κέντρο Μελετών της Σχολής, όπου θα παρακολουθήσει την παρασκευή μινωικού γεύματος, και το Στρωματογραφικό Μουσείο, όπου θα ξεναγηθεί από το διευθυντή Τζον Μπένετ και από τον επιμελητή της έκθεσης, Κώστα Χρηστάκη.

Όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες, στο χώρο όπου έχει διαμορφωθεί ειδικά για την εκδήλωση παρασκευής του γεύματος, το “παρών” μεταξύ άλλων δίνουν οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη και η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη.

Ανάρτηση και στα Ελληνικά έκαναν τα Βρετανικά Ανάκτορα μέσω Twitter:

Today The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall are spending the final day of the official #RoyalVisitGreece in Crete.

Σήμερα ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης βρίσκονται στην Κρήτη, τελευταίο σταθμό της επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα.











Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις.




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter