Φωτογραφίες από την κατάληψη του βρετανικού δεξαμενόπλοιου στο Ιράν

Φωτογραφίες από την κατάληψη του βρετανικού δεξαμενόπλοιου στο Ιράν

Στη δημοσιότητα έδωσε το Ιράν φωτογραφίες από την κατάληψη του υπό βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιου στο στενό του Ορμούζ την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από το εσωτερικό του δεξαμενόπλοιου Stena Impero την Κυριακή.

Μέλη της ναυτικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης ανέβηκαν την Παρασκευή στο δεξαμενόπλοιο «για μη τήρηση του διεθνούς ναυτικού κώδικα», κατόπιν «αιτήματος των λιμενικών και ναυτιλιακών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν», και κατέλαβαν το πλοίο, ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Sepahnews, προκαλώντας πολλά ερωτήματα για την διεθνή ναυσιπλοΐα.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το Fars, δείχνουν έναν οπλισμένο Φρουρό στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου και μια άλλη το σκάφος να παρακολουθείται από ένοπλους άνδρες σε βάρκες στο λιμάνι στο Μπαντάρ Αμπάς, όπου και κρατείται.

Το Ιράν κατέλαβε το πλοίο σε αντίποινα αφότου η Βρετανία είχε σταματήσει ένα δικό τους πλοίο, το Grace 1, στα ανοικτά των ακτών του Γιβραλτάρ τον περασμένο μήνα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter