«Φύγε» λένε οι Γάλλοι στο Φιγιόν παρά τη «συγγνώμη»!

«Φύγε» λένε οι Γάλλοι στο Φιγιόν παρά τη «συγγνώμη»!

Η δημοσκόπηση του οργανισμού Harris Interactive έδειξε πως 65% των ψηφοφόρων εξακολουθουν να πιστεύουν πως η γαλλική δεξιά θα πρέπει να επιλέξει υποψήφιο.

Το 65% των Γάλλων ψηφοφόρων εξακολουθεί να θέλει η γαλλική δεξιά να αντικαταστήσει τον Φραουσουά Φιγιόν με άλλον υποψήφιο, αν και ο Φιγιόν διατηρεί την υποστήριξη της πλειοψηφίας μέσα στην πολιτική παράταξή του, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του οργανισμού Harris Interactive έδειξε πως 65% των ψηφοφόρων εξακολουθούν να πιστεύουν πως η γαλλική δεξιά θα πρέπει να επιλέξει υποψήφιο άλλον από τον Φιγιόν, ο οποίος έχει πληγεί από κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του.

Ωστόσο η ίδια δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι 59% αυτών που ανήκουν στη δεξιά παράταξη και στο κέντρο θέλουν να συνεχίσει ο Φιγιόν.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο Ίντερνετ αφού ο Φιγιόν δήλωσε χθες ότι θα συνεχίσει τη μάχη του για την προεδρία, σε ομιλία του κατά την οποία ζήτησε συγγνώμη από τους Γάλλους για το «σφάλμα κρίσης» που διέπραξε στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τι δημοσκοπήσεις ο Φιγιόν δεν περνάει στον δεύτερο γύρο, ενώ στο δεύτερο υπερισχύει ο Μακρόν

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν επικρατεί της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinionway που δημοσιεύονται σήμερα.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου προηγείται με το 25% των ψήφων, έναντι 23% για τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος του κόμματος Les Republicains, στο επίκεντρο του σκανδάλου της αργομισθίας της συζύγου του, εξασφαλίζει το 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο και δεν περνά στον δεύτερο.

Στον δεύτερο γύρο, ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 66% των ψήφων και καταγράφει τάση ανόδου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Opinionway (6 Φεβρουαρίου), που τον έφερνε νικητή των προεδρικών εκλογών με το 65% των ψήφων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter