Φύγει ή μείνει ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κάνει το χρέος του

Φύγει ή μείνει ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κάνει το χρέος του

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, συμβαίνουν κάποια πράγματα που μας δείχνουν πολλά. Αρκεί να μπορείς να τα ψυχανεμιστείς ή κάποιος να σου τα υποδείξει. Κι εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ. Αρκεί να θέλουν και να μπορούν.

Προ ημερών η Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «παγώνει» την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας! Μα η Μέρκελ δεν ήταν εκείνη που σύμφωνα με τη ΝΔ και τον πρόεδρό της δώσανε τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις στον Αλέξη Τσίπρα, ως «δώρο» για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Τι τους έπιασε τώρα τους ομογάλακτους του κ. Μητσοτάκη στο ΕΛΚ;

Τίποτε, απλά ήταν ένα ακόμη «πυροτέχνημα» της ΝΔ, από τα πολλά τα οποία μπορεί να εκστομίζουν τα στελέχη και ο πρόεδρός της λόγω της μιντιακής ασυλίας που απολαμβάνουν.

Πάμε τώρα ένα μικρό ταξίδι στη λογική: σκεφτείτε με την ένταση στη Ν.Α. Μεσόγειο η Ελλάδα να μην είχε κλείσει (με τον τρόπο που το έκλεισε) το ονοματολογικό.

Σκεφτείτε να άκουγε τους όψιμους αμφισβητίες της γραμμής όταν τα εθνικά μας συμφέροντα ταυτίζονται με αυτά της Δύσης, στην οποία άλλωστε ανήκουμε, τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

Σκεφτείτε να επιμέναμε στη γραμμή του απομονωτισμού και της κατασπατάλησης του διπλωματικού κεφαλαίου της χώρας για ένα θέμα που η εικοσαετής και πλέον εκκρεμότητά του οδήγησε στην αναγνώριση του βόρειου γείτονά μας με το όνομα «Μακεδονία». Σκεφτείτε να κάναμε τους «Βελλόπουλους» της ΝΔ συνδιαχειριστές του μέλλοντος της χώρας.

Είτε φύγει είτε μείνει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου ένα είναι σίγουρο, ότι θα έχει κάνει το ιστορικό του καθήκον, παραδίδοντας μια χώρα με παρόντες μεν τους μνημονιακούς νόμους αλλά με υγιή δε δημοσιονομικά, με βιώσιμο χρέος, με «κουμπαρά» πέρα τα 30 δισ., χαμηλή αλλά ανάπτυξη, μειωμένη κατά πολύ ανεργία, λυμένο το ονοματολογικό στα βόρεια σύνορά μας και «ανοιχτό» επιτέλους το μεγάλο θέμα της εκμετάλλευσης των Ελληνικών και Ελληνοκυπριακών πόρων. Αν με ρωτάτε, θα σας έλεγα ότι στον πολύ κρίσιμο τομέα της καθημερινότητας του πολίτη δεν έγινε σχεδόν τίποτε κι αυτό είναι κάτι που το πληρώνει ακριβά η παρούσα κυβέρνηση.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter