Φύκια για μεταξωτές κορδέλες η φιέστα Μητσοτάκη για Next.e.Go – Στη Βόρεια Μακεδονία τελικά η γερμανική επένδυση

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες η φιέστα Μητσοτάκη για Next.e.Go – Στη Βόρεια Μακεδονία τελικά η γερμανική επένδυση

«Άνθρακας» αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ο επενδυτικός «θησαυρός» που τάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο «αδιευκρίνιστος» υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, στην είδηση ότι η γερμανική εταιρία Next.e.GO για υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με τη Βόρεια Μακεδονία αντί της Ελλάδας, όπως επί δύο χρόνια σχεδόν διαβεβαίωνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα πως μετά το μικρό εργοστάσιο που θα κατασκευάσει στην Βουλγαρία το 2024, θα προχωρήσει στην ανέγερση και ενός δεύτερου παρόμοιου μεγέθους κοντά στην πόλη του Τέτοβο, το οποίο και θα απασχολεί 900 άτομα και θα έχει ρυθμό παραγωγής έως τα 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο.

Η είδηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη «επενδύσεων» και ηλεκτρικών οχημάτων «made in Greece». Δεν είναι άλλωστε μακριά το 2020, όταν ο ίδιος με τηλεδιασκέψεις και φανφάρες έκανε λόγο για «άμεσα» 1000 θέσεις εργασίας στη Next.e.GO.

Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως «η Ελλάδα μεταμορφώνεται γρήγορα σε μια χώρα που είναι ανοιχτή σε προχωρημένες άμεσες ξένες επενδύσεις» υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «προσφέρουμε μια ισχυρή δέσμη οικονομικών κινήτρων».

Εννοείται πως απολαύσαμε δηλώσεις, τηλεδιασκέψεις και πυροτεχνήματα αλλά έκτοτε τίποτα δεν έγινε ώστε η περιβόητη επένδυση να προχωρήσει. Μέχρι που τελικά άλλαξε ο προορισμός των επενδυτικών σχεδίων της γερμανικής εταιρίας σε πείσμα των «μεγαλεπήβολων» σχεδίων του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για ακόμη μια αποτυχία της κομπάζουσας για την φιλοεπενδυτικότητά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα το κάζο της «μεγαλύτερης επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα», που τελικά έμεινε και αυτή στα λόγια κοντά δυο χρόνια μετά τις ανακοινώσεις και τη χαριστική πώληση του Ελληνικού στη Lamda Development του ομίλου Λάτση για την οποία υπερηφανευόταν ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε επίσης: Οι φιέστες Μητσοτάκη, οι επενδυτές και η τρύπα στο νερό!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter