Φυλακές Δομοκού: 12 κρατούμενοι βαφτίστηκαν Χριστιανοί

Φυλακές Δομοκού: 12 κρατούμενοι βαφτίστηκαν Χριστιανοί

Χριστιανοί βαφτίστηκαν από τον μητροπολίτη Φθιώτιδας 12 κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Πρόκειται για κρατούμενους που ασπάστηκαν κατά τη διάρκεια των δεσμών τους την χριστιανική πίστη και ζήτησαν να εισέλθουν στην Εκκλησία μας μέσω του μεγάλου μυστηρίου της βάπτισης.

Δίπλα στους ανθρώπους της Εκκλησίας, για την τέλεση του μυστηρίου, ήταν ο Διευθυντής των Φυλακών, ο Αρχιφύλακας και όλο το προσωπικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, με το Διευθυντή και τους Καθηγητές, στο οποίο κάποιοι νεοφώτιστοι ήταν και μαθητές, οι κυρίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και κάτοικοι του Δομοκού.

Ο Ίδιος ο Σεβασμιότατος έδωσε την αναμμένη λαμπάδα στον καθένα, την εικόνα του αγίου, του οποίου το όνομα διάλεξε ο καθένας, τον έντυπο βίο του αγίου, το τίμιο σταυρό, που διαδοχικά κρέμασαν για πρώτη φορά στο λαιμό τους οι νεοφώτιστοι δια των χειρών του Διευθυντή, του Αρχιφύλακα, του Σχολικού Διευθυντή και των καθηγητών και της κοινωνικής λειτουργού και άλλων παρόντων.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας πρόσφερε στον Σεβασμιότατο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγαθής αναμνήσεως της μέρας το έργο ενός των νεοφώτιστων, μία ξυλόγλυπτη μικρή εκκλησία. Ανάλογα δώρα δόθηκαν στον Διευθυντή και στον Αρχιφύλακα του Καταστήματος.

Σημειώνουμε τέλος ότι πολλοί κρατούμενοι παρακολούθησαν το μυστήριο και εκδήλωσαν την επιθυμία είτε να πάρουν την ευχή του Μητροπολίτη, είτε ακόμη να βαπτιστούν και εκείνοι σε μελλοντικό χρόνο.

Πριν την αναχώρησή του ο Σεβασμιότατος περιηγήθηκε σε όλα τα τμήματα της Φυλακής, ζητώντας να επισκεφθεί βαρυποινίτες κρατούμενους στα ίδια τους τα κελιά, εφαρμόζοντας τον λόγο του Κυρίου: «ἐν φυλακῇ ἡμήν, καὶ ἤλθετε πρὸς με. (Ματθ. ΚΕ. 36)».

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter