Φυλακές Κορυδαλλού: Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των Γιαννουσάκη και Φλώρου

Φυλακές Κορυδαλλού: Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των Γιαννουσάκη και Φλώρου

Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μέσα στο κελί τους στις φυλακές Κορυδαλλού, ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του Noor 1 και ο Αριστείδης Φλώρος του σκανδάλου της Energa-Power.

Tα κινητά τηλέφωνα των δύο, η χρήση των οποίων απαγορεύεται μέσα στις φυλακές, εντοπίστηκαν σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι έλεγχοι, τακτικοί και έκτακτοι, θα συνεχιστούν με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογηρου προκειμένου να εξεταστεί αν είχαν προμηθευτεί τα κινητά τηλέφωνα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης εντοπίζεται να έχει στη διάθεσή του κινητό τηλέφωνο. Τα ερωτήματα τώρα που εγείρονται είναι με ποιους είχε επικοινωνία ο κ. Γιαννουσάκης κι αν οι εισαγγελικές αρχές έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και για το προηγούμενο κινητό που είχε στη διάθεσή του ο κ. Γιαννουσάκης.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος που εκτίει πολυετή πρωτόδικη κάθειρξη για το σκάνδαλο της Energa-Power δεν παρουσιάστηκε σήμερα, παρότι είναι μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονίας του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το κινητό που δεν ερευνήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Οκτωβρίου 2017 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Χαλκίδας εντόπισαν έπειτα από έλεγχο στο κελί του Ευθ. Γιαννουσάκη ένα κινητό μάρκας Samsung. Το τηλέφωνο κατασχέθηκε. Μία μέρα μετά, στις 12 Οκτωβρίου 2017, παραδόθηκε έπειτα από εισαγγελική εντολή από τη διεύθυνση της φυλακής σε υπάλληλο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά μαζί με την κάρτα SIM και την μπαταρία του. Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, που την περίοδο εκείνη διενεργούσε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του ναρκόπλοιου που κατέληξε σε άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης , αιτήθηκε την άρση του απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του καταδικασμένου ισοβίτη. Μια κίνηση αυτονόητη, καθώς επρόκειτο για έναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης ο οποίος μάλιστα είχε καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ μέσα από τη φυλακή είχε καταγγείλει φοβερά πράγματα.

Η άρση του απορρήτου αφορούσε το χρονικό διάστημα από 26/08/2017 έως 26/10/2017. Ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά, με προεδρεύοντα τον κ. Μαλλούχο, απέρριψε το σχετικό αίτημα της εισαγγελέα με ένα σκεπτικό το οποίο χαρακτηρίζεται ακατανόητο. Συγκεκριμένα το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η αιτούμενη άρση, και μάλιστα σε μια υπόθεση κατά τη διερεύνηση της οποίας έχασαν τη ζωή τους οκτώ μάρτυρες, «δεν θα συμβάλει ουσιωδώς στη διερεύνησή της και ότι η προκαταρκτική εξέταση δεν θα καταστεί δυσχερής χωρίς αυτήν… διότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τέλεση των υπό διερεύνηση αδικημάτων και συνεπώς πρέπει η κρινόμενη αίτηση να απορριφθεί ως αβάσιμη». Κατά του βουλεύματος που εκδόθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά ασκήθηκε αίτηση αναιρέσεως από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Μάλιστα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο σκεπτικό της απόφασής του «άδειασε» τελείως το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά, για το οποίο αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν να προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου θεωρώντας την ατελέσφορη.

Η αναίρεση Βουρλιώτη έγινε τελικά δεκτή από τον Αρειο Πάγο. Το αίτημα της εισαγγελέα Τζίβα εξετάστηκε εκ νέου από το ίδιο συμβούλιο, το οποίο όμως συγκροτήθηκε από άλλους δικαστές, και έγινε δεκτό.

Οπότε και αναμένονταν τα στοιχεία από την εξέταση του κινητού του Ευθ. Γιαννουσάκη τα οποία θα πρέπει να αξιολγηθούν από την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς του Πειραιά που έχει αναλάβει την ερευνα της υπόθεςης μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων από την Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του Ευαγγ.Μαρινάκη και συνεργατών του.

Πρόκειται για στοιχεία, που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς – εάν και όποτε αποςταλούν- ,εκτος κι αν έχουν ήδη αποςταλεί, αναμενόταν να δείξουν με ποιους τελικά είχε τηλεφωνικές επαφές ο καταδικασμένος ισοβίτης την επίμαχη περίοδο Αύγουστος-Οκτώβριος 2017. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter