Φυλακές Θήβας: Το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” στο πλευρό των κρατούμενων γυναικών

Φυλακές Θήβας: Το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” στο πλευρό των κρατούμενων γυναικών

Γιατροί από το πρόγραμμα “Υγεία για όλους”, στο πλευρό των γυναικών που κρατούνται στις φυλακές Θήβας.

Εξέτασαν και τα παιδιά που “φιλοξενούνται ” στη φυλακή μαζί με τις κρατούμενες μητέρες τους.

Όπως αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: ” Κλιμάκιο Ιατρών, από το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», επισκέφτηκε την Κυριακή, 7 Μαΐου 2017 το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών (Θήβας), προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις κρατούμενες και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Μέλη της ομάδας ήταν οι κ. κ. Ελένη Σωτηροπούλου, Συντονίστρια, Ευτυχία Κούκου, Ενδοκρινολόγος, Ευτυχία Παπούλα, Καρδιολόγος, και Νικόλαος Σεκούρης, Παιδοορθοπεδικός.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης ενδοκρινολογικός έλεγχος, με χρήση φορητού υπερηχογράφου, καθώς και Καρδιολογικός, Παθολογικός και Ρευματολογικός έλεγχος σε σαράντα κρατούμενες – γυναίκες. Παράλληλα διενεργήθηκε Μυοσκελετικός έλεγχος στα δέκα έξι παιδιά που φιλοξενούνται στο κατάστημα. Όλες οι εξετάσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία και του Ιατρού του Καταστήματος, Εμμανουήλ Πανταντοσάκη. Οι κρατούμενες – γυναίκες που εξετάστηκαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», για την προάσπιση – προαγωγή υγείας ευπαθών ομάδων, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Πανεπ. Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και Υγείας, καθώς και άλλους φορείς.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ευχαριστεί όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν την ιατρική παρέμβαση, για την ευαισθησία τους και την προσφορά τους” .

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter