Φυλάκιση μέχρι και πέντε χρόνια αντιμετωπίζουν οι φαντάροι με τον αλβανικό αετό

Φυλάκιση μέχρι και πέντε χρόνια αντιμετωπίζουν οι φαντάροι με τον αλβανικό αετό

Ο στρατιωτικός εισαγγελέας των Ιωαννίνων ανέλαβε την υπόθεση των νεοσύλλεκτων στρατιωτών, αλβανικής καταγωγής, που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό. Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες είχε αναρτηθεί στο facebook το Σάββατο.

Η κατηγορία που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι πιθανότατα η προσβολή στρατού σε βαθμό πλημμελήματος. Η συγκεκριμένη κατηγορία προβλέπει ποινή φυλάκισης, μέχρι και πέντε χρόνια, και παρότι δεν έχουν ορκιστεί ακόμη εμπίπτουν στον στρατιωτικό νόμο. Μάλιστα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ, ενημερώθηκε αναλυτικά για το θέμα, ζητώντας να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΓΕΣ, για νεοσύλλεκτους που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, στο Μεσολόγγι. Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου, όπου όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις πρόσφατα, ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.

Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον κανονισμό, οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν, αφού θα έχουν ορκιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους επτά οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα στο κέντρο νεοσυλλέκτων, για το πως οι στρατιώτες κατάφεραν να περάσουν κινητό με κάμερα ή φωτογραφική μηχανή, κάτω από τη μύτη των στελεχών, τη στιγμή που κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter