Φυλαχτείτε! Το νεοtrash επελαύνει

Φυλαχτείτε! Το νεοtrash επελαύνει

2021, η χρονιά της επέλασης του νεοtrash.

Τι είναι αυτό; Καλύτερα να δούμε τι δεν είναι.
Δεν είναι το αθώο trash των 90ς, με όλα εκείνα τα χαριτωμένα πλάσματα και τα προγράμματα, που επανεκτιμήσαμε δεκαετίες μετά, μ ένα χαμόγελο μεταξύ συγκατάβασης και νοσταλγίας.

Δεν είναι η Μιχαλονάκου με το Ερωτοδικείο , ούτε ο Αλεξανδρής με τον Αναγνωστόπουλο στο αξέχαστο TRASH TV. Αυτά ήταν αυθεντικά και άκακα.
Τώρα, αυτό το έκτρωμα που παρακολουθούμε, προκαλεί απανωτά κρούσματα οξείας γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και ναυτίας.

Ένα απέραντο Κοκλωνιστάν ξεδιπλώνεται στις οθόνες, μια ανεκδιήγητη “Τελετή των Ρόδων” κι ένας αφύσικα εφιαλτικός κόσμος, μια καρικατούρα ζωής, όπου όλοι ακκίζονται και χοροπηδάνε σαν κουρδισμένα μαιμουδάκια.

Γλίτσα, σφαγιασμός της ελληνικής γλώσσας, γυναικείος εξευτελισμός, κακόγουστα σεξιστικά και ομοφοβικά αστεία, νεοπλουτίστικες συμπεριφορές, φαιδρές “κριτικές” επιτροπές, παρουσιαστές για κλάματα.

Μπροστά τους, άνθρωποι όπως ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο άνθρωπος που αδυνατεί να αρθρώσει μια πρόταση με ρήμα, υποκείμενο, αντικείμενο, φαντάζουν Λάρι Κινγκ.
Ζούμε την τηλεοπτική εποχή που θεωρείται τηλεοπτικός παράγων και ρυθμιστής ο κ. Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος εκτός του ότι πρωταγωνιστεί σε Σαββατιάτικους μαραθώνιους αδιανόητης τρασίλας, διευθύνει και καθοδηγεί υπερήφανα, έναν μηχανισμό παραγωγής εκπομπών που προάγουν το τηλεοπτικό κιτς σε όλες τις εκφάνσεις του.

Από την άλλη, ένας μέτριος ηθοποιός, που κατόρθωσε να περάσει απαρατήρητος από διάφορα σήριαλ και που αργότερα αναδείχθηκε ο αντιπαθέστερος ενός παιγχνιδιού επιβίωσης, τώρα συνδέει το όνομά του με την αφόρητη αηδία που προκαλεί ο ρόλος του. Ο κ. Αλέξης Παππάς είναι ότι περισσότερο θέλουμε να ξεχάσουμε από την τηλεόραση.
Και αυτόν και σύσσωμη την κουστωδία από τα πλαστικοποιημένα, υστερικά δεσποινάρια, που θεωρούν τα γλωσσόφιλα σε απευθείας σύνδεση, επίτευγμα ζωής.
Τα κανάλια που επιλέγουν και επενδύουν πάνω σε κάτι τέτοιες χαζοχαρούμενες “υπερπαραγωγές”, δεν υποβαθμίζονται απλώς, αλλά σταδιακά μετατρέπονται σε δύσοσμες και μολυσματικές χωματερές.

…συνεχίζεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter