Φυσικό αέριο: Αοριστίες Οικονόμου για το σχέδιο της Κομισιόν – Δεν απέκλεισε διακοπές ρεύματος

Φυσικό αέριο: Αοριστίες Οικονόμου για το σχέδιο της Κομισιόν – Δεν απέκλεισε διακοπές ρεύματος

«Όχι επί της αρχής» αλλά και γενικολογίες περιλάμβανε η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην πρόταση για υποχρεωτική μείωση στην κατανάλωση, που κατέθεσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και του σχεδίου αντιμετώπισης κινδύνων το οποίο δημοσιοποίησε η ΡΑΕ.

Διαβάστε επίσης: Το σχέδιο της Κομισιόν για το φυσικό αέριο – «Ψαλίδι» έως και 15% στην κατανάλωση

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου». Παράλληλα, δήλωσε ότι «έχουμε καταθέσει προτάσεις και για τις τιμές και για την προμήθεια φυσικού αερίου και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις», δίχως όμως να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο κυλιόμενων διακοπών ρεύματος, μην αποκλείοντας μια τέτοια εξέλιξη. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάμε στην εφαρμογή αυτών των συστάσεων. Στόχος να μην υπάρξει διατάραξη όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο ενεργειακής έκτακτης ανάγκης της ΡΑΕ, στην ακραία του εκδοχή περιλαμβάνει περικοπές και προγραμματισμένες, κυλιόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» από Ισπανία και Πορτογαλία στο σχέδιο της Κομισιόν για μείωση κατά 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter