Φυσικό αέριο: Σχέδιο της Κομισιόν για υποχρεωτικό πλαφόν, σύμφωνα με το Politico – «Εργαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο»

Φυσικό αέριο: Σχέδιο της Κομισιόν για υποχρεωτικό πλαφόν, σύμφωνα με το Politico – «Εργαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο»

«Είναι αδύνατον να προβλέψουμε πώς θα ενεργήσει η Gazprom», ανέφερε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, σημειώνοντας ότι «ήδη έχουμε 12 χώρες, σε ορισμένες περιπτώσεις εταιρείες μέσα στις χώρες, οι οποίες από τη μία ημέρα στην άλλη έχουν πλήρεις ή μερικές διακοπές στη ροή φυσικού αερίου από τη Gazprom.

Δείτε επίσης: Οι προειδοποιήσεις της Gazprom για καθυστερήσεις στις παραδόσεις φυσικού αερίου τρομάζουν την Ευρώπη – Η στροφή προς τους Αζέρους

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όταν προετοιμάζουμε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τον χειμώνα, τα σχέδια προετοιμασίας για τον χειμώνα βασιζόμαστε στο χειρότερο δυνατό σενάριο» το οποίο είναι ότι θα υπάρχει πλήρης διακοπή από την Gazprom.

«Ποιος ξέρει εάν θα συμβεί ή όχι» προσέθεσε ο Ερίκ Μαμέρ.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος για την Ενέργεια, Τιμ ΜακΦι ανέφερε ότι «εργαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο και ένα από τα σενάρια είναι ότι οι ροές δε θα ξαναξεκινήσουν».

Politico: Έκτακτο σχέδιο της Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν έκτακτο δελτίο φυσικού αερίου για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προετοιμαστούν για τον κίνδυνο διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ειδικότερα, η πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, έρχεται εν μέσω έντονης ανησυχίας για την ενεργειακή επάρκεια ενόψει του χειμώνα. Μάλιστα, η Κομισιόν σκοπεύει να εγκριθεί ο εν λόγω μηχανισμός εξοικονόμησης στις 26 Ιουλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Όλα αυτά, εν αναμονή της επαναλειτουργίας του αγωγού Nordstream 1 που τροφοδοτεί τη Δυτική Ευρώπη με ρωσικό φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως το παρουσιάζει το Politico, η Επιτροπή θα μπορούσε να απαιτήσει δεσμευτικές περικοπές στην κατανάλωση φυσικού αερίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως η οριστική διακοπή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter