Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την πίεση και το στρες

Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την πίεση και το στρες

Aν τα συμπτώματα του έντονου στρες επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά σας, υπάρχoυν φυσικοί τρόποι προκειμένου να καταπολεμήσετε το άγχος δίχως να στραφείτε στην βοήθεια των διαφόρων σκευασμάτων που ενδεχομένως να σας προτείνει κάποιος ειδικός.

Βάλτε το χαμομήλι στο πρόγραμμα

Περιέχει 2 ουσίες που συμβάλουν στην χαλάρωση: Tην απιγενίνη και την λουτεονίνη. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια υποστηρίζει πως ασθενείς με γενικευμένη διαταραχή άγχους που πήραν συμπληρώματα με χαμόμηλο για 8 εβδομάδες, παρουσίασαν βελτίωση σε σύγκριση με εκείνους που τους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο.

Ωμέγα-3 σε ημερήσια βάση

Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα των διαταραχών άγχους και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας με τη μείωση των επιπέδων της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης στο σώμα. Τα κονσερβοποιημένα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός, τα καρύδια και οι λιναρόσποροι είναι όλες οι μεγάλες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Εισπνεύστε λεβάντα

Μελέτη διαπίστωσε πως άτομα που έκαναν συχνά μασάζ με έλαιο λεβάντας ήταν περισσότερο αισιόδοξοι σε σχέση με εκείνους που δεν την χρησιμοποιούσαν. Επίσης λέγεται πως το μασάζ με λεβάντα μπορεί να μειώσει την συστολική πίεση που σχετίζεται άμεσα με τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό σας.

Βάλτε την λυσίνη στην διατροφή σας

Η λυσίνη είναι ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα.. Είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ για τον άνθρωπο. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματα L-λυσίνης είχαν μειωμένα συμπτώματα άγχους και μειωμένα επίπεδα ορμονών στρες. Η L-λυσίνη απαντάται συνήθως στο κρέας, στα ψάρια και στα φασόλια και πωλείται επίσης ως συμπλήρωμα από το στόμα.

Μείνετε στον ήλιο για 15 λεπτά

Με τον τρόπο αυτό ενισχύετε τα επίπεδα της βιταμίνης D στο οργανισμό σας που συμβάλει στην μείωση του άγχους και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Ένα μικρό διάλειμμα 15 λεπτών θα σας κάνει να ξεχαστείτε από την καθημερινότητα ενώ πολλαπλά είναι τα οφέλη των υπαιθρίων δραστηριοτήτων.

Δοκιμάστε την γυμναστική

Η φυσική άσκηση σας κάνει να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας ενώ παράλληλα το σώμα γεμίζει με καλές ενδορφίνες. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ακόμη ότι η αύξηση της θερμότητας του σώματος σας, φυσικού αποτελέσματος της άσκησης, μπορεί να μεταβάλει νευρικά κυκλώματα που ελέγχουν τη γνωστική λειτουργία και τη διάθεση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επηρεάζουν τη σεροτονίνη του νευροδιαβιβαστή.

Μπάνιο με άλατα

Eνα χαλαρωτικό μπάνιο πάντοτε βοηθά στην καλύτερη διάθεση. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα βάλτε μέσα στο ζεστό νερό της μπανιέρας άλατα. Το θειικό μαγνήσιο στα άλατα έχει αποδειχθεί ότι ηρεμεί τα συμπώματα του στρες και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την προσθήκη αιθέριων ελαίων λεβάντας ή βανίλιας.

Μειώστε την καφεΐνη

Η καφεΐνη σας δίνει ενέργεια αλλά μπορεί να σας δημιουργήσει έξτρα πίεση. Δοκιμάστε να μειώσετε τον καφέ που πίνετε ημερησίως και παρατηρήστε αλλαγές στην διάθεση. Μπορείτε πάντοτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με το πράσινο τσάι που επίσης περιέχει καφεΐνη αλλά σε μικρότερες ποσότητες.

Δοκιμάστε αγχολυτικές τροφές

Τα μούρα και τα ροδάκινα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν το άγχος. Η βρώμη αυξάνει επίσης την παραγωγή σεροτονίνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πράγμα που βοηθά στην αύξηση του σακχάρου του αίματος που επηρεάζει τη διάθεση.Τα αβοκάντο, τα αυγά, το γάλα και το κρέας είναι γεμάτα με βιταμίνες Β που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή άγχους.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter