Γ. Αλαφούζος: «Άνθρωποι όπως ο κ. Σαββίδης δεν αντέχουν την αλήθεια»

Γ. Αλαφούζος: «Άνθρωποι όπως ο κ. Σαββίδης  δεν αντέχουν την αλήθεια»

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη, μετά την λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ κι επιτέθηκε στον ομόλογο του του «δικεφάλου» για τις πράξεις αλλά και τις δηλώσεις του,μιλώντας στη Nova.

Ο Γ. Αλαφούζος μίλησε στη Nova για «κλοπή» Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ και κατηγόρησε τον Βλάνταν Ίβιτς για «θέατρο».

«Η μητέρα μου ήταν από τη Θεσσαλονίκη, έχω πολλούς συγγενείς και φίλους εκεί και θεωρώ πως είμαι μισός από τη Θεσσαλονίκη. Εγώ πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας γιατί ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί τυπικές διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Ίβιτς έπαιξε θέατρο, το ξέρουμε, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού. Υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη που αναδεικνύει ότι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία εναντίον άλλων ομάδων για να πετύχουν αποτελέσματα. Ξέρετε ότι δεν μιλάω, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια στην ανοχή μας», τόνισε το αφεντικό του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια μίλησε για το περιστατικό με την μπύρα: «Αυτό είναι καταδικαστέο και προσπαθήσαμε και βρήκαμε τον άνθρωπο που πέταξε το κουτί. Παρ’ όλα αυτά η αθλητική δικαιοσύνη μας τιμώρησε με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή. Αυτό είναι κάτι μόνιμο, γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση ούτε με την ΕΠΟ, ούτε με την αθλητική δικαιοσύνη σε αντίθεση με άλλους. Παίξαμε ένα τελευταίο ματς παρότι δεν ξέραμε την απόφαση για τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι πρόκληση και δώσαμε οδηγίες στη νομική μας υπηρεσία να κινηθεί κατά των τακτικών δικαστών. Δεν μας νοιάζει τι θα μας κάνουν».

Ο κ. Αλαφούζος άφησε αιχμές για το ρόλο του Ιβάν Σαββίδη σε διαδικασίες όπως οι τηλεοπτικές άδειες, αλλά και τη σχέση του με την κυβέρνηση: «Έχω ηττηθεί στην προσπάθεια μου να νικήσουμε τη διαφθορά και να μπουν κανόνες στον ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν εγκαταλείπω τον Παναθηναϊκό. Προτιμώ να πάρω μια θέση πιο πίσω και να ασχοληθώ με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε έναν καινούριο μεγάλο κίνδυνο, που είναι ξενόφερτος και χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη που βγαίνει και λέει ότι ‘είμαι λαγός’. Δεν ξέρω από που ξεκινά και πού τελειώνει και γιατί έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα, παρά μόνο λόγια. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη σχέση με τον κ. Σαββίδη αν μιλούσε ελληνικά. Δεν ξέρω γιατί κόπτεται τόσο πολύ για τον ελληνισμό. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, να δημιουργήσει κόμμα;. Ολα αυτά που έκανε ο κ. Σαββίδης αποτελούν ύβρη του Σαββίδη με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης. Ο ΠΑΟΚ είναι αγαπητή ομάδα, ο κόσμος του τη λατρεύει και αυτό το σέβομαι. Αλλά όλη αυτή η στρέβλωση της πραγματικότητας από τον κ. Σαββίδη, όλα όσα έχει κάνει ήταν η ύβρις που προκάλεσε τη νέμεση». Και κατέληξε:

«Ο Παναθηναϊκός δεν χρησιμοποίησε ποτέ αθέμιτα μέσα, ποτέ δεν έκαψε αυτοκίνητα συγγενών διαιτητών. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει κάποιες αρχές, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Άνθρωποι όπως ο κ. Σαββίδης δεν αντέχουν την αλήθεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter