Γ. Γαβρήλος: Χωρίς ελέγχους η αγορά εργασίας – Καταστρατήγηση της επαναφοράς των 3ετιών

Γ. Γαβρήλος: Χωρίς ελέγχους η αγορά εργασίας – Καταστρατήγηση της επαναφοράς των 3ετιών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Στα μεγάλα καρτέλ που έχουν πλουτίσει από τις πρόσφατες ανατιμήσεις- κοιτάζουν «αδιάφορα» την εν λόγω ρύθμιση (σ.σ. για τις 3ετίες), προσπαθούν να συμψηφίσουν τις αυξήσεις με τα δήθεν μπόνους παραγωγικότητας, ψευδεπίγραφα βάζουν τους εργαζόμενους να διαλέξουν ανάμεσα στην αύξηση τριετίας και το οικογενειακό επίδομα ή σχεδιάζουν απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να γλιτώσουν την υποχρέωση των αυξήσεων», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Γιώργος Γαβρήλος περιγράφει πώς εργοδότες προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των νόμιμων αποδοχών και η κυβέρνηση έχει αφήσει την αγορά εργασίας χωρίς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου, τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Χωρίς ελέγχους στην αγορά εργασίας, οδηγούμαστε σε καταστρατήγηση της επαναφοράς των 3ετιών στον ιδιωτικό τομέα

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την απόδοση των τριετιών στο μισθό των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα για χρόνο προϋπηρεσίας πριν από τις 14/2/2012.

Η εν λόγω ρύθμιση, για τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, θα επιφέρει σημαντική μισθολογική αύξηση (μέχρι και το 30% του καταβαλλομένου μισθού, αν οι υπάλληλοι έχουν συμπληρώσει μέχρι και 3 τριετίες), ειδικά σε μια περίοδο που ο ελληνικός πληθωρισμός τροφίμων και ενέργειας, διαλύει τα νοικοκυριά.

Ωστόσο στην χώρα όπου η ΝΔ είναι Κυβέρνηση, ήδη έχουν αρχίσει να καταγγέλλονται φαινόμενα όπου οι εργοδότες- ειδικά όσοι ανήκουν στα μεγάλα καρτέλ που έχουν πλουτίσει από τις πρόσφατες ανατιμήσεις- κοιτάζουν «αδιάφορα» την εν λόγω ρύθμιση, προσπαθούν να συμψηφίσουν τις αυξήσεις με τα δήθεν μπόνους παραγωγικότητας, ψευδεπίγραφα βάζουν τους εργαζόμενους να διαλέξουν ανάμεσα στην αύξηση τριετίας και το οικογενειακό επίδομα ή σχεδιάζουν απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να γλιτώσουν την υποχρέωση των αυξήσεων.

Η Κυβέρνηση θα όφειλε να ξέρει πως τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζει εδώ και 5 χρόνια, δεν μπορεί να τις «ξεπλύνει» μια και μόνο ρύθμιση για τις τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, η οποία έρχεται να εφαρμοστεί χωρίς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας.

Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου καθημερινά οι Συλλογικές Συμβάσεις υποβαθμίζονται, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν 24/7, χωρίς αργίες ή ρεπό, χωρίς πληρωμένες υπερωρίες, με ελαστικές σχέσεις και συνθήκες, αντιμετωπίζοντας κρίσιμα ζητήματα αναφορικά με την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, το Υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να διαχειριστεί μόνο επικοινωνιακά την κατάσταση, με ρυθμίσεις- φεϊγβολάν και πυροτεχνήματα.

Ας γνωρίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενάντια σε ενδεχόμενο κύμα απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα ή σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων, και πως δεν θα σταματήσει να παλεύει για αύξηση του μισθού στον ιδιωτικό τομέα, για ισχυροποίηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για την επαναφορά της πλήρους λειτουργίας του ΣΕΠΕ».

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός διαδηλώτριας από την αστυνομία – Τι καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter