Γ. Καλούδης: «Οι ομάδες χρωστάνε 25 εκατομμύρια ευρώ σε 1.400 ποδοσφαιριστές»

Γ. Καλούδης: «Οι ομάδες χρωστάνε 25 εκατομμύρια ευρώ σε 1.400 ποδοσφαιριστές»
Γ. Καλούδης: «Οι ομάδες χρωστάνε 25 εκατομμύρια ευρώ σε 1.400 ποδοσφαιριστές»

«Μετά από πόσα χρόνια σε μια τέτοια δουλειά, πρέπει να λάβεις μια φυσιολογική αμοιβή;» αναρωτήθηκε ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Καλούδης, που μίλησε στο Metropolis 95,5 για τα οφειλόμενα δεκάδων ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές.

«Είναι 1.400 ποδοσφαιριστές και όλοι αυτοί συντηρούν οικογένειες, τα δεδουλευμένα τους ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ. Περίπου 18.000 ευρώ ανά ποδοσφαιριστή» δήλωσε ο Γ. Καλούδης και πρόσθεσε ακόμη:

«Τροφοδότης του επαγγελματικού αθλητισμού είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι δύσκολες οι συνθήκες εργασίας, αν εξαιρέσουμε το συμβόλαιο της υποχρεωτικής ασφάλισης με ιδιωτικές εταιρείες. Πολλοί ποδοσφαιριστές βρίσκουν να τους λείπουν ένσημα για τη σύνταξή τους και είναι πολύ σημαντικό. Είχαμε ζητήσει να επαναπροσδιοριστεί η υπουργική απόφαση που αφορούσε τα χρήματα του στοιχήματος προς τα αθλητικά σωματεία και να καλυφθούν οι ανάγκες ποδοσφαιριστών και να υπάρχει μια μορφή βοηθήματος προς τους ποδοσφαιριστές. Ριζικές λύσεις σε επίπεδο νομικό υπάρχουν, σε επίπεδο πραγματικό δεν ξέρουν αν υπάρχουν. Το θέμα είναι πως οι αλλαγές έχουν και πολιτικό κόστος».

Για την επικείμενη συνάντηση του ΠΣΑΠ με τον Λ. Αυγενάκη δήλωσε «θα συζητήσουμε το θέμα δημιουργίας ειδικού λογαριασμού από τα χρήματα του στοιχήματος και άλλα μικρότερα ζητήματα που δεν θέλω να τα θίξω δημοσίως. Και να βρεθεί μια λύση για να αποπληρωθούν αυτές οι οφειλές».

Μυστικά & Documento

10/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter