Γ. Κωνσταντινίδης: «Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό χρειάζεται πρώτα αλλαγή φιλοσοφίας»

Γ. Κωνσταντινίδης: «Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό χρειάζεται πρώτα αλλαγή φιλοσοφίας»

O Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης στο τεχνολογικό συνέδριο “Shaping the digital transition”

Στις επενδύσεις που γίνονται για την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών της χώρας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και δημόσιας διοίκησης, και τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα την τρέχουσα δεκαετία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε πάνελ στο Technology Summit του Moneyreview.gr με τίτλο “Shaping the digital transition”.

Technology Summit_Γ. Κωνσταντινίδης: Ο Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης στο πάνελ «Η τεχνολογική καινοτομία ως καταλύτης της επιχειρηματικής ανάπτυξης».

 

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, τα δίκτυα νέας γενιάς είναι το θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η ψηφιακή οικονομία και απαιτούν πολύ σημαντικές επενδύσεις. Ο Όμιλος ΟΤΕ, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στη χώρα, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επενδύσει πάνω από €5 δισ. για τις ψηφιακές υποδομές και σήμερα υλοποιεί επενδυτικό πλάνο άνω των € 3δισ. έως το 2027, κυρίως σε «future proof δίκτυα» όπως η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) και το 5G. Ειδικά για το FTTH, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι το πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ είναι να φτάσει η οπτική ίνα σε περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027.

Σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των επιχειρήσεων, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι έχουν γίνει κομβικά βήματα, αλλά ακόμη έχουμε σημαντικό δρόμο μπροστά μας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο θετικό παράδειγμα του gov.gr. και τη διάθεση 1.400 ψηφιακών υπηρεσιών σε δυο χρόνια, που είχε ως αποτέλεσμα €270 εκατ. ετήσια συνολική εξοικονόμηση για την οικονομία.O κ. Κωνσταντινίδης τόνισε την ανάγκη να δοθεί περισσότερη έμφαση στις διεπαφές του κράτους με τις επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν σωστά τα κονδύλια που έρχονται στη χώρα: «Υπάρχει σαφής πρόοδος στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ωστόσο είμαστε ακόμα πίσω. Πέρα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων, για να επιτευχθεί ο ουσιαστικός ψηφιακός μετασχηματισμός τους χρειάζεται ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών (Cloud και Τεχνητής Νοημοσύνης), πράγμα που προϋποθέτει αλλαγή φιλοσοφίας».

Ο επικεφαλής Στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ επεσήμανε ακόμα: «Η μεγάλη πρόκληση είναι η έγκαιρη και σωστή αξιοποίηση των μεγάλων κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει όλοι μας, η πολιτεία, οι θεσμοί, οι επιχειρήσεις που φτιάχνουν τις ψηφιακές λύσεις και οι εταιρείες που θα τις υιοθετήσουν να βάλουμε την ψηφιακή μετάβαση ως την απόλυτη, κορυφαία, στρατηγική προτεραιότητα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter