Γ. Κύρτσος στο Documento: Ο Μακρόν με υποδέχθηκε για τις μάχες που έδωσα κατά των ανελεύθερων πολιτικών του Μητσοτάκη

Γ. Κύρτσος στο Documento: Ο Μακρόν με υποδέχθηκε για τις μάχες που έδωσα κατά των ανελεύθερων πολιτικών του Μητσοτάκη

Μετά την επιχείρηση κατασυκοφάντησης, τις μεθοδεύσεις τιμωρίας του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την κατ’ ουσίαν εκπαραθύρωσή του για την έντονη κριτική που ασκούσε στις ανελεύθερες πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αποχώρηση του Γιώργου Κύρτσου από την ευρωομάδα του ΕΛΚ ήταν λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη. Η έκπληξη ωστόσο από την ένταξή του στη νέα του ευρωομάδα του Renew Europe είναι κάθε άλλο παρά μικρή, αφού πλέον ο ευρωβουλευτής αποτελεί μέλος του ευρωκόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Ήταν συγκινητική η υποδοχή που μου επεφύλαξαν οι 102 ευρωβουλευτές της πολιτικής ομάδας του Renew Europe. Δεν υποδέχτηκαν απλά τον 103ο ευρωβουλευτή της πολιτικής ομάδας και τον πρώτο από την Ελλάδα, αλλά ένα πολιτικό στέλεχος που συγκρούστηκε με τον Μητσοτάκη και τον Βέμπερ για το κουκούλωμα του σκανδάλου της Novartis, της δικαστικές διώξεις σε βάρος Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Τουλουπάκη και ζητήματα παραβίασης του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου από την ελληνική κυβέρνηση» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κύρτσος στο Documento της Κυριακής για το νέο του βήμα και την ένταξή του στην Renew Europe.

Σημειώνεται πως η ευρωομάδα της Renew Europe φιλοξενεί στις τάξεις της, μεταξύ άλλων, τον Επίτροπο Δικαιοσύνης, Ντιντιέρ Ρέιντερ, ενώ συγγενικές είναι οι σχέσεις της και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν για το ψηφιακό χαρτοφυλάκιο, Μαγκρέτ Βεστάγκερ, την αντιπρόεδρο για τις αξίες και τη διαφάνεια, Βέρα Τζούροβα, και τον Επίτροπο εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Ο δε συμβολισμός της μεταπήδησης του Γ. Κύρτσου στην ευρωομάδα του Μακρόν είναι βαρύτατος, αφού ο Κυρ. Μητσοτάκης μεθόδευσε την εκδίωξή του από το ΕΛΚ εξαιτίας των καταγγελιών του για την χειραγώγηση του Τύπου και της Δικαιοσύνης, τη στιγμή που οι Φιλελεύθεροι του Γάλλου προέδρου τον καλοδέχθηκαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

«Δημιουργείται ένα ευρύτατο ευρωπαϊκό μέτωπο το οποίο θα θέσει τον Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του προ των ευρωπαϊκών ευθυνών τους για τις ανελεύθερες πολιτικές που ακολουθούν» δηλώνει ακόμα ο Γ. Κύρτσος, ενώ προαναγγέλλει «μάχη για την προάσπιση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης θα δοθεί σε όποια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειαστεί».

Διαβάστε περισσότερα στο Documento της Κυριακής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter