Γ. Μαντζουράνης για δίωξη Βαξεβάνη: «Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να την βιάζει»

Γ. Μαντζουράνης για δίωξη Βαξεβάνη: «Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να την βιάζει»

«Η αλήθεια είναι τόσο πολύτιμη που ο κ. Μητσοτάκης την φρουρεί με μια ολόκληρη σωματοφυλακή από ψευδολογίες και δολοφονίες χαρακτήρων κατά προτίμηση δημοσιογράφων» ανέφερε εξερχόμενος μεταξύ άλλων από τον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μαντζουράνης.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη

«Σε αυτή την υπόθεση η αλήθεια είναι τόσο πολύτιμη, που ο κ. Μητσοτάκης τη φρουρεί με ολόκληρη σωματοφυλακή από ψευδολογίες και δολοφονίες χαρακτήρων κατά προτίμηση δημοσιογράφων. Ωστόσο η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, θα δημοσιοποιηθεί και δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να την κακοποιεί και να την βιάζει» υπογράμμισε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μαντζουράνης.

Β. Καπερνάρος: Πιστεύουμε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης θα δικαιωθεί διότι θα έχουμε θέμα αν δεν δικαιωθεί

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον τύπο και τους δημοσιογράφους διότι χωρίς Τύπο δεν υπάρχει Δημοκρατία» επισήμανε με τη σειρά του ο έτερος δικηγόρος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη, Βασίλης Καπερνάρος. 

«Θα μελετήσουμε την δικογραφία η οποία είναι δεκάδες χιλιάδες σελίδες, όσο μπορούμε και θα αξιώσουμε, έχουμε δικαίωμα σε αυτό και είναι υποχρεωμένοι να απολαύσουμε μια δίκαιη προδικασία ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη επειδή αυτό είναι το καθήκον της Δημοκρατίας» συνέχισε.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωσή του 

«Είμαστε οι δικηγόροι σε μια νομικής φύσεως ουσιαστικά υπόθεση η οποία έχει και πολλές προεκτάσεις. Αυτή τη στιγμή, έχουμε την πεποίθηση ότι θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει ώστε να μην εκτίθεται η ελληνική δικαιοσύνη για την οποία φροντίζουμε όλοι διότι χωρίς σωστή και δίκαιη δικαιοσύνη δεν υπάρχει δημοκρατία. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον τύπο και τους δημοσιογράφους διότι χωρίς Τύπο δεν υπάρχει Δημοκρατία. Πρέπει να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο του κάθε πολίτη διότι αν δεν υπερασπιζόμαστε το δίκαιο του κάθε πολίτη όπως λέει και ο κώδικας περί δικηγόρων δεν υπάρχει Δημοκρατία. Θα μελετήσουμε την δικογραφία η οποία είναι δεκάδες χιλιάδες σελίδες, όσο μπορούμε και θα αξιώσουμε, έχουμε δικαίωμα σε αυτό και είναι υποχρεωμένοι να απολαύσουμε μια δίκαιη προδικασία ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη επειδή αυτό είναι το καθήκον της Δημοκρατίας. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να μην αφήνουμε υπονοούμενα για τη δικαιοσύνη διότι πιθανόν να γίνουν εκμεταλλεύσιμα από κάποιους. Σκοπός μας είναι η δικαιοσύνη και η ορθή απονομή της. Πιστεύουμε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης θα δικαιωθεί διότι θα έχουμε θέμα αν δεν δικαιωθεί. Κατόπιν τούτου ελπίζουμε και αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά αλλά οι υπεύθυνες θέσεις θα είναι μόλις διαβάσουμε τη δικογραφία. Εκεί έχω την εντύπωση ότι θα αποκαταστθεί η τάξη διότι είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter