Γ. Ραγκούσης για Δραπετσώνα: Μία αδειοδότηση, πισώπλατη μαχαιριά στις προσδοκίες των κατοίκων για μια καλύτερη ζωή

Δήλωση από τον βουλευτή Β´ Πειραιά του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» για τη νέα αδειοδότηση της Oil One από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση:

«Ο ένας υπουργός του κ. Μητσοτάκη - ο κ. Χατζηδάκης - δήλωνε ψευδόμενος την Άνοιξη πως δήθεν δεν γνώριζε τίποτε για το πρόβλημα με τις ρυπογόνες οσμές στη Δραπετσώνα.

Ο άλλος υπουργός του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Πλακιωτάκης - ψευδόμενος κι αυτός - προχωρά κανονικά την αδειοδότηση της Oil One να διοχετεύει επεξεργασμένα απόβλητα στη θάλασσα.

Μία αδειοδότηση, πισώπλατη μαχαιριά στις προσδοκίες των κατοίκων της Δραπετσώνας για μια καλύτερη ζωή.

Μία αδειοδότηση που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνει εξαιρετικά τις προσπάθειες απομάκρυνσης των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τη Δραπετσώνα.

Μία αδειοδότηση που ταυτόχρονα ωστόσο αποκαθιστά και την αλήθεια σχετικά με το ποια κυβέρνηση είναι τελικά αυτή που διαπράττει «εγκλήματα κατά της υγείας των κατοίκων της Δραπετσώνας».

Διότι ποιος μπορεί να αμφιβάλλει πλέον πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το πραγματικό πρόβλημα για τους κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Έναν ολόκληρο χρόνο πριν σε σχετικές συσκέψεις, καθώς και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας, είχα τονίσει ακριβώς αυτήν την αναγκαιότητα. Ότι δηλαδή δεν πρέπει να χάνεται χρόνος και πως όλες οι προσπάθειες πρέπει να στραφούν προς την κυβέρνηση.

Ελπίζω τώρα μετά και από αυτήν την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη να μην χαθεί κι άλλος χρόνος και όλες οι προσπάθειες φορέων και κομμάτων να έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.