Γ. Τσίπρας: Χάραξη εθνικής στρατηγικής πολιτικής με ευρύτατη πολιτική συναίνεση

Γ. Τσίπρας: Χάραξη εθνικής στρατηγικής πολιτικής με ευρύτατη πολιτική συναίνεση

Για ανάγκη χάραξης μια εθνικής στρατηγικής πολιτικής με ευρύτατη πολιτική συναίνεση, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε ενεργά ως Ελλάδα την εθνική μας κυριαρχία. Τα όσα συνέβησαν με το Oruc Reis προτάσσουν ξεκάθαρα την ανάγκη για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής πολιτικής πέραν των κομματικών διαφορών, ανέφερε και σημείωσε πώς είναι βασικό στοιχείο η Ελλάδα να έχει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία.

Σημείωσε, όπως επισημαίνεται, πως υπάρχει ένα «αλαλούμ» απόψεων αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κυβερνητική παράταξη. Προσέθεσε πως έχουν καταγραφεί τρεις διαφορετικές απόψεις για την κόκκινη γραμμή της Ελλάδας. Η πρώτη άποψη κάνει λόγο για κόκκινη γραμμή για έρευνα στην ελληνική ΑΟΖ. Η δεύτερη για γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ και η τρίτη δείχνει διάσταση απόψεων αναφορικά με το αν υπάρχει κόκκινη γραμμή στα 6 ή στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ζούμε σε μια περίοδο τεκτονικών, γεωπολιτικών και οικονομικών αλλαγών και για αυτούς τους λόγους χρειάζεται μια ενεργητική πολιτική από τη χώρα σε διεθνές επίπεδο χτίζοντας συμμαχίες. Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δε μπορεί να χτίζεται αυτή η προσπάθεια με προχειρότητα, όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο πρέπει να διεκδικεί αυτό που της ανήκει.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι με τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει αλλαγή στάσης απέναντι στην Άγκυρα.

Κλείνοντας, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έρχεται αντιμέτωπη με τις απειλές που δέχεται η Ελλάδα και να μην έχει ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας με διακομματική συναίνεση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter