G20: Απαθής και ψυχρή η Μέι στη συνάντηση με τον Πούτιν (Video)

G20: Απαθής και ψυχρή η Μέι στη συνάντηση με τον Πούτιν (Video)

Οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας δεν είναι καθόλου καλές. Η Τερέζα Μέι δεν μπορούσε να κρύψει μπροστά στο φωτογραφικό φακό την απροθυμία της για τη συνάντησή της αυτή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με μια ψυχρή χειραψία στη Σύνοδο της G20 αλλά και με ένα απαθές βλέμμα, η Τερέζα Μέι πόζαρε μπροστά στις κάμερες για την εθιμοτυπική φωτογραφία.

Η συνάντησή τους κράτησε μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά και ένα από τα θέματα που συζήτησαν σύμφωνα με αξιωματούχο του Κρεμλίνου που μίλησε στο Reuters ήταν η ανάγκη αναζωογόνησης των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, η Τερέζα Μέι δεν παρέλειψε να αναφέρει στον Βλαντιμίρ Πούτιν και το ζήτημα της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ρώσου, πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλι, στο Σάλσμπερι της Μεγάλης Βρετανίας που είναι και η αιτία της ψυχρότητας των σχέσεων των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης: G20: Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση Πούτιν να επισκεφθεί τη Μόσχα

Η Μέι δε δίστασε να πει κατά πρόσωπο στον Πούτιν πως θεωρεί υπεύθυνη την Ρωσία για την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλι.

«Είναι σαφές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αδιάσειστα στοιχεία ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση – βασισμένη σε επίπονες έρευνες και συνεργασία με τους συμμάχους μας» και υπογράμμισε πως μετά το περιστατικό αυτό οι σχέσεις των δύο χωρών δεν θα είναι ξανά ίδιες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter