G20: Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την τελική μορφή του προσχεδίου της διακήρυξης

G20: Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την τελική μορφή του προσχεδίου της διακήρυξης

Το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης των ηγετών των χωρών-μελών της ομάδας G20 είναι έτοιμο, ενώ έχει -σε γενικές γραμμές- την υποστήριξη των συμμετεχόντων.

Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις για την τελική μορφή του βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με δήλωση στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, μιας πηγής που έχει λάβει γνώση για την πορεία των σχετικών διεργασιών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν όλοι οι ηγέτες των κρατών-μελών θα υπογράψουν την τελική διακήρυξη της διήμερης συνόδου, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ανησυχίες Μέρκελ στον Πούτιν

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στο πρωινό γεύμα που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των ηγετών της ομάδας των χωρών-μελών G20 ξεκαθάρισε τις ανησυχίες της για τα γεγονότα στα Στενά του Κερτς.

Παράλληλα, συμφώνησε με τον Πούτιν για την συζήτηση του ζητήματος που έχει προκύψει σε χαμηλό επίπεδο, με την συμμετοχή της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Tετ α τετ Πούτιν-Τραμπ

Χθες, ο Ρώσος και ο Αμερικανός πρόεδρος είχαν μία σύντομη συνάντηση χθες, στο περιθώριο της διάσκεψης των ηγετών της ομάδας των κρατών-μελών G20, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο Ουσάκοφ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για να συνεχίσουν τις επαφές τους.

Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα ξανασυναντηθούν οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter