G20: «Κατσάδα» Σι Τζινπίνγκ σε Τριντό για διαρροή ιδιωτικής τους συζήτησης

G20: «Κατσάδα» Σι Τζινπίνγκ σε Τριντό για διαρροή ιδιωτικής τους συζήτησης
Πηγή: Firtpost/Screenshot

Δεν δίστασε να εκφράσει την ενόχλησή του στον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό ο κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ,κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G20 για τη διαρροή στα ΜΜΕ όσων είπαν στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, κατηγορώντας τον ότι με αυτό τον τρόπο βλάπτει τις διπλωματικές τους σχέσεις.

«Όλα όσα συζητάμε έχουν διαρρεύσει στην εφημερίδα· αυτό δεν είναι κατάλληλο» είπε ο Σι στον Τριντό μέσω διερμηνέα.

Ο ίδιος σημειώνοντας ο διάλογος πρέπει να είναι ειλικρινής υπογράμμισε σε αυστηρό ύφοςότι σε διαφορετική περίπτωση «θα είναι δύσκολο να πούμε πώς μπορεί να τελειώσει όλο αυτό».

Από την πλευρά του, ο Τζαστίν Τριντό απάντησε ότι «στον Καναδά πιστεύουμε στον ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά μαζί, αλλά θα υπάρχουν πράγματα στα οποία θα διαφωνούμε».

«Ας δημιουργήσουμε πρώτα τις συνθήκες» απάντησε ο Σι μέσω του διερμηνέα, ενώ στο τέλος της σύντομης αυτής συζήτησης οι δυο τους έδωσαν τα χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γραφείο του καναδού πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών δημοσιοποίησεόσα ειπώθηκαν μεταξύ των Τριντό και Σι Τζινπίνγκ με τον πρώτο να εκφράζει, σύμφωνα με τον Guardian, την ανησυχία του ενδεχόμενη ανάμειξη της Κίνας στις καναδικές εκλογές. Το Πεκίνο από την άλλη δεν εξέδωσε ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter