G7: Μακρόν και Τζόνσον συμφώνησαν να προσφέρουν νέες ενισχύσεις στην Ουκρανία

G7: Μακρόν και Τζόνσον συμφώνησαν να προσφέρουν νέες ενισχύσεις στην Ουκρανία

Για αποφασιστικότητα των δυο χωρών να ενισχύσουν την Ουκρανία για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της και την εδαφική της ακεραιότητα, έκαναν λόγο γαλλικές διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στο περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα – στο πλαίσιο του G7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας – ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπορις Τζονσον.

Οι γαλικκές πηγές ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν αναφορές της βρετανικής πλευράς περί κοινής αντίστασης στον πειρασμό «να βρεθεί λύση τώρα» και περί παράτασης, στην περίπτωση αυτή, της διεθνούς αστάθειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στο σχέδιο για την δημιουργία μίας ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας, η οποία θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να αποτελέσει, όπως είπε, το πλαίσιο συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ενέργεια, η ασφάλεια και οι υποδομές. Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του, ανέφεραν οι γαλλικές διπλωματικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter